Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σχετικά με το ότι δεν ζήτησε συγνώμη για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Ζύγι κατά το διάγγελμά του την Πέμπτη, ο Δημήτρης Χριστόφιας επανήλθε σήμερα, Παρασκευή, λέγοντας: «Η απολογία μου, αλλά και της Πολιτείας για την τραγωδία ήταν και είναι δεδομένη».

Ο Κύπριος πρόεδρος σε δηλώσεις του, μετά το μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα του 1974, υπογράμμισε πως όταν μίλησε για «ευθύνες που θα αποδοθούν σε όλα τα επίπεδα και στο ανώτερο», αναφερόταν και στον ίδιο.

Ο κ. Χριστόφιας επισήμανε ότι το κράτος έχει θεσμούς και διαδικασίες και θα πρέπει να αφεθούν να λειτουργήσουν και θα λειτουργήσουν, όπως διαβεβαίωσε.

Σκληρή κριτική για το γεγονός ότι δεν ζήτησε συγνώμη κατά το διάγγελμά του, δέχθηκε ο Δ.Χριστόφιας και από χιλιάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο και φώναζαν συνθήματα εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώνονται κάθε βράδυ έξω από το προεδρικό μέγαρο από την ημέρα της τραγωδίας, έχουν δώσει νέο ραντεβού για τις 20:00 το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, έτοιμος να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που τυχόν του αναλογεί δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Ο ίδιος παρατήρησε ότι όλες οι απαντήσεις που αφορούν το υπουργείο του θα δοθούν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook