Μεγάλη  οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία  στα “25α Καζαντζάκεια -Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί αγώνες 2016” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης  η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας  (Ε.Ο.Π. ), ο Ποδηλατικός Όμιλος .Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ», οι  δήμοι Ηρακλείου, Μινώα-Πεδιάδος (ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΔΟΠΑΑ ) με την εθελοντική προσφορά των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. 

Οι αγώνες, σύμφωνα με τους οργανωτές,  ήταν υψηλού επιπέδου και έντονου ανταγωνισμού  καθώς ήταν «κριτήριο» η επιλογή των αθλητών για την Εθνική μας ομάδα.   

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε δεν ήταν τυχαίο που ο «αλυτάρχης» και η βοηθός «αλυτάρχη» ορίστηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ενώ παραβρέθηκαν πέντε ομοσπονδιακοί προπονητές για την παρακολούθηση των αθλητών σε τρία διαφορετικά είδη.

– Ατομικής Χρονομέτρησης 24χλμ.
– Αγώνας Αντοχής 101χλμ.
– Αγώνας Σιρκουί 51χλμ.

Συμμετείχαν οι ομάδες… ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ,ΔΟΞΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ,ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ,ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ , ΑΕΚ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,ΑΙΟΛΟΣ ,ΑΛΦΑ .Συνολικά έτρεξαν 75 αθλητές  και στις κατηγορίες  …ΠΑΙΔΩΝ –ΕΦΗΒΩΝ-ΑΝΔΡΩΝ-ΜΑΣΤΕΡΣ Α, -ΜΑΣΤΕΡΣ Β – ΜΑΣΤΕΡΣ Γ.

Σάββατο 9 Απριλη 2016

Διεξήχθησαν οι δύο πρώτοι αγώνες, με κέντρο την περιοχή του δήμου  “ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ” με την μεγάλη υποστήριξή του και την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου  αλλά και  των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής Αρκαλοχωρίου, Αποστόλων, Βόνης, , Καστελίου, Θραψανού, Παναγιάς, Γαλατά, Σαμπα  καθώς  και του  ΑΣ Υγείας-Άθληση Αρκαλοχωριου

Κυριακή 10 Απριλη 2016

Διεξήχθη ο τρίτος αγώνας – καθιερωμένος πλέον – στον παραλιακό δρόμο της  πόλης του Ηρακλείου.

Οι αθλητές του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ πρωταγωνίστησαν στην απαιτητική κατηγορία των ανδρών 
Ηλιάδης Γιάννης 2ος στον αγώνα Αντοχής , 1ος στο σπρίντ ανάβασης του αγώνα Αντοχής και 2ος στο Σιρκουί

Ευσταθίου Κων/νος 1ος στον αγώνα Αντοχής

Καστραντάς Χάρης 1ος στο Σιρκουί

Στους έφηβους:

Κουντάκης Αλέξης 2ος στον αγώνα Αντοχής 

Χρονάκης Χρήστος 3ος στην Ατομική Χρονομέτρηση,3ος στον αγώνα Αντοχής και 2ος στο σιρκουί

Επίσης βραβεύθηκαν –εντος εξαδας-οι αθλητές μας οι Παπαδημητράκης Σταύρος στην κατηγορία ανδρών, Λιονάκης Μανώλης και Λημνιός Στέλιος στη κατηγορία εφήβων, Καραγιάννης Στέλιος και Σαρρής Άγγελοςστην κατηγορία παίδων, με την κατάταξή τους στις τέσσερις έως έξι πρώτες θέσεις. 

«Οι αγώνες στέφθηκαν με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση των συνδιοργανωτών μας, της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου & ΔΟΠΑΦΜΑΗ – του Δήμου ΜΙΝΩΑ Πεδιάδας & ΔΟΠΑΠ – του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων,  την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Ευχαριστούμε επίσης την τροχαία Ηρακλείου, αστυνομικό τμήμα Αρκαλοχωρίου, Καστελίου, Πύργου, τους εθελοντές Σαμαρείτες  και το ΕΚΑΒ τμήματος Αρκαλοχωρίου» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ Νώντας Σαρρής. 

Στην επιτυχία της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του στους διοργανωτές στους συμμετέχοντες αθλητές, προπονητές, στους πολίτες που παρακολούθησαν αλλά και την Αστυνομία το ΕΚΑΒ και τις εθελοντικές οργανώσεις που βοήθησαν.  

Παράλληλα πρόσθεσε ότι τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση του αθλητισμού αλλά και του τουρισμού στο τόπο μας.

Αποτελέσματα 25ων Καζαντζάκειων 9 – 10/4/2-16

Σάββατο 9/4/16 Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης

Κυριακή 10/4/16 Αγώνας Σιρκουί

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook