Είναι μόλις πέντε ετών… ωστόσο κινδυνεύει να πεθάνει λόγω των κιλών του! Ναι, καλά διαβάσετε. Ο Μισαήλ καλντόνο Αμπρέ από την Βραζιλία ζυγίζει 75 κιλά.. δηλαδή είναι τρεις φορές βαρύτερος από τα παιδιά της ηλικίας του.

Το παιδί πάσχει από το σύνδρομο Prader-Willi και σταματάει να τρώει μόνο όταν πέφτει για ύπνο. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η αναπνοή του σταματάει κατά τη διάρκεια του ύπνου και οι γονείς του φοβούνται ότι κάποια ημέρα ο γιος τους δεν θα ξυπνήσει.

Το αγόρι γεννήθηκε με φυσιολογικό βάρος, περίπου 3 κιλά, όμως στη συνέχεια άρχισε να παχαίνει συνεχώς, λόγω του συνδρόμου Prader-Willi.

Και μπορεί ο ανήλικος να κάνει δίαιτα με χαμηλά λιπαρά και να περπατάει επί 40 λεπτά κάθε μέρα, ωστόσο, συνεχίζει να παίρνει κανονικά κιλά. Oι γονείς του ανησυχούν καθώς φαίνεται να μην μπορούν να κάνουν τίποτα για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του.

Ο μικρός επισκέπτεται ένα γιατρό κάθε τρεις μήνες για να προσπαθήσει να ελέγξει την κατάσταση του, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για την συγκεκριμένη σπάνια γενετική πάθηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook