Οι εικαστικοί  Αμπελικάκη Αυγή, Αμπελικάκη Κωνσταντίνα, Βολακάκη Ευαγγελία και Δασκαλάκης Κωστής αποτελούν την τρίτη ομάδα στη σκυταλοδρομία εκθέσεων Εικαστικά Αποτυπώματα, που λαμβάνει χώρα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 18 Απριλίου στις 8μμ και η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 27 Απριλίου.

Η Αυγή Αμπελικάκη στη δουλειά που επέλεξε να εκθέσει παρουσιάζει ως αφετηρία την “Ασκητική” του Νίκου Καζαντζάκη και αναφέρεται στην ψυχή όσο και στο σώμα: “Ακροπόδιζε στον αχόρταγο γκρεμό και πολέμα να συνάξεις τ’ όραμα. Ανασήκωσε την πολύχρωμη καταπακτή του μυστηρίου – τ ‘άστρα, τις θάλασσες, τους ανθρώπους, τις ιδέες…”.

Τα έργα της Κωνσταντίνας Αμπελικάκη μας παροτρύνουν, όπως εξηγεί, να επιτρέψουμε στον πόνο να υπάρχει, μην αφήνοντας το νου να χρησιμοποιήσει τον πόνο για να δημιουργήσει μια ταυτότητα θύματος απ’ αυτόν. 

Η Ευαγγελία Βολακάκη δημιουργεί με πηγή έμπνευσης το ποίημα “Πατρίδες, Αέρας, γη” του Κωστή Παλαμά, το οποίο όπως μαρτυρά, περικλείει όλα αυτά που θέλει να αποδώσει: “το χωματόπλαστο κορμί χώμα κι εκείνο. Αέρας, γη, νερό, φωτιά θα ξαναγίνω…”

Η δουλειά του Κωστή Δασκαλάκη όπως ο ίδιος περιγράφει, μοιάζει με εικόνες παρμένες από μικροσκόπιο, μια αναφορά στην εξέλιξη και τη δημιουργία της ζωής, μέσα από φαινομενικά απλές και μικρές δομές όπως τα μόρια, τα άτομα, τα κύτταρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook