Ένα σημαντικό έργο στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου έχει αρχίσει ήδη, να παρουσιάζει προβλήματα πριν ακόμα παραδοθεί στους δημότες.

Ο λόγος για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Κορνάρου, όπου όπως αποκαλύφθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενδέχεται να χρειαστεί νέα εργολαβία για να αντιμετωπιστούν τα διάφορα τεχνικά ζητήματα αλλά και οι … φθορές που έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλία Λυγερό, που ανέδειξε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, πέρα από την αισθητική της πλατείας, τα ζητήματα του έργου, όπου πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι τα εξής:

1. Τα προβλήματα στεγανότητας και σταθερότητας της σκεπής του ιστορικού Κουμπέ

2. Η επίστρωση των μαρμάρων με ειδικό υλικό για τη μείωση της ολισθηρότητας αλλά και για την καθαριότητα του δαπέδου από τα ελαστικά των αυτοκινήτων. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Λυγερό, τα μάρμαρα της πλατείας έχουν ήδη αρχίσει να μαυρίζουν πριν καν δοθεί προς χρήση στους δημότες του Ηρακλείου.

3. Ζητήματα που αφορούν στην υγιεινή των κοινόχρηστων τουαλετών της πλατείας, καθώς επίσης και η έλλειψη τουαλέτας για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Λυγερός τόνισε ότι τα έργα του δήμου που παραδίδονται στους δημότες θα πρέπει να είναι πλήρη, ολοκληρωμένα και ασφαλή.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης, απαντώντας στους Ενεργούς Πολίτες, επεσήμανε ότι δεν αποκλείεται να χρειαστεί νέα εργολαβία για να επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει στο έργο της ανάπλασης της πλατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την παράταση της παραλαβής του έργου, έργου όπου, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα θα έπρεπε ήδη να είχε παραδοθεί στους δημότες από την αρχή της χρονιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook