Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ζητά το ΠΑΜΕ Εκαπιδευτικών Ηρακλείου, που διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 14:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 «Προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών» για το έτος 2016 – 2017 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Επανέλαβε, δε, για πολλοστή φορά ότι «στόχος» του είναι 20.000 μόνιμοι διορισμοί σε βάθος τριετίας, ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Μία εξαγγελία που πλέον έχει γίνει «καραμέλα» στο στόμα μίας κυβέρνησης η οποία, στους 14 μήνες που μετρά, δεν διόρισε κανέναν στα σχολεία.

Οι αλλαγές στις λίστες αναπληρωτών που επέρχονται, είναι στην πραγματικότητα άλλο ένα βήμα προς τα αδιέξοδα που διατηρεί η πολιτική των περικοπών δαπανών σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών, επιβεβαιώνοντας καθημερινά πως μόνη διέξοδος για το σχολείο είναι ο διορισμός εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή δουλειά με βάση τις ανάγκες.

Και τη στιγμή που ξεκαθαρίζει πως και του χρόνου τα σχολεία θα στελεχώνουν αναπληρωτές αντί μονίμων, αναδεικνύονται οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, οι οποίες καλλιέργησαν κλίμα αναμονής και αυταπάτες στους εκπαιδευτικούς, πως μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις με το υπουργείο θα λυθούν τα ζητήματα.

Αντί για το δρόμο του αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, επιλέγουν το ρόλο του «αρωγού» στο αποπροσανατολιστικό παιχνίδι, προσφέροντας μάλιστα γνωμοδότηση και πρόταση νόμου στο υπουργείο για διορισμούς οι οποίοι βρίσκονται στη σφαίρα των εξαγγελιών και των «στόχων»…

Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για ζωή και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή για την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσθέτει νέα μνημόνια, τσακίζει μορφωτικά δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για δραματικές περικοπές στον αριθμό των αναγκαίων μόνιμων διορισμών (αν θα γίνουν) και στις προσλήψεις αναπληρωτών (αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τμήματα 30 μαθητών, δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες για μισθούς).

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η πολυδιάσπαση στο χώρο των συμβασιούχων, η συγκρότηση πολλών υποομάδων ανάλογα με τις επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, την προϋπηρεσία, τα μεταπτυχιακά δεν οδηγεί πουθενά. Καλλιεργεί τη συντεχνιακή λογική, τον ατομισμό, διασπά τον κλάδο, μας αφοπλίζει, αφήνει στο απυρόβλητο τη κυβέρνηση. Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε:

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

2. Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς με μόνιμους διορισμούς. 

3. Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα. 

4. Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι τον Ιούλη του 2012, την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013.

5. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

6. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα με διπλάσια μόρια.

7. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που εργάζονται στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακά και στον πίνακα γενικής και στον πίνακα ειδικής αγωγής.

8. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.

9. Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

Όλες και όλοι στην Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 14:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Κλιμακώνουμε με την 48ωρη Απεργία αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό και το νέο πακέτο μέτρων στην Βουλή.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook