Ο πολιτιστικός σύλλογος “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό” διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου στις 18.00 ανοιχτή παρουσίαση του βιβλίου της Ναννώς Μαρινάτου “Ακρωτήρι. Σαντορίνη. Η βιογραφία μιας χαμένης πολιτείας”, εκδ. Μίλητος με την αρχαιολόγο Ελένη Μαυροπούλου στη “Σχολή Σχέσεων”, Γκάλι 8, πάροδο Χρυσοστόμου στο ύψος του “Γκλόρια”.

Η Ναννώ Μαρινάτου, κόρη του Σπυρίδωνος Μαρινάτου, ειδικεύεται στη μινωική θρησκεία και γενικότερα   στην αρχαία ελληνική θρησκεία. Από το 2001 είναι καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, Illinois, ενώ από το 2011 είναι και πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών και Μεσογειακών Σπουδών.

Πιστεύει στη διαχρονικότητα και αξία του ελληνικού πολιτισμού, αλλά τη σαγηνεύει περισσότερο ακόμα ο μινωικός πολιτισμός, τον οποίον θεωρεί εντελώς ιδιαίτερο. Έχει γράψει 11 βιβλία και περίπου 85 επιστημονικά άρθρα επάνω στο θέμα της αρχαίας θρησκείας.

Το 3μερο εκπαιδευτικό ταξίδι του πολιτιστικού συλλόγου στην Μινωική Σαντορίνη από το Ηράκλειο της Κρήτης για συνολικά 30 άτομα συνοδεία αρχαιολόγων και επίσκεψη στο Ακρωτήρι, την αρχαία Θήρα, το προϊστορικό και αρχαιολογικό μουσείο, την Οία κ.α. μέρη μετατέθηκε από τον Μάη για τις 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Δηλωσεις συμμετοχής από ενδιαφερόμενους κατά την βιβλιοπαρουσίαση  και στο τηλ. 6977-479717 με γραπτό μήνυμα.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook