Τη διγλωσσία της ΕΕ και τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές της τρόικας για ασφαλιστικό και φορολογικό κατήγγειλε με δύο χθεσινές του παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς .

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής με αφορμή τη συζήτηση για τις αρχές της επικουρικότητας και της αναλογικότητας  “σύμφωνα με το άρθρο 4 της Συνθήκης για την ΕΕ, κάθε αρμοδιότητα η οποία δεν απονέμεται στην Ένωση με τις Συνθήκες ανήκει στα κράτη-μέλη.

Με τη ρύθμιση αυτή καθορίζεται πανηγυρικά ότι το τεκμήριο αρμοδιότητας ανήκει στα κράτη-μέλη τα οποία διατηρούν τα αποκλειστικά κυριαρχικά τους δικαιώματα σε όλα τα πεδία πλην εκείνων στα οποία η Συνθήκη με βάση την Αρχή της Δοτής Αρμοδιότητας απονέμει εξουσία δράσης στα όργανα της ΕΕ τα οποία μάλιστα όταν δρουν στο πεδίο των συντρεχουσών αρμοδιοτήτων οφείλουν να σέβονται τις αρχές της επικουρικότητας και της αναλογικότητας”.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε  επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ ως μέλη της τρόικας παραβιάζουν συνεχώς βάναυσα την Αρχή της Δοτής Αρμοδιότητας, καθώς δρώντας σε πεδία που δεν ανήκουν καν στις αρμοδιότητες της ΕΕ, επιβάλουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας, διαλύουν το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις και απαιτούν ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε στην πρώτη του παρέμβαση καλώντας την  Κομισιόν, να σταματήσει  επιτέλους να παρανομεί και να παραβιάζει τις Συνθήκες της ΕΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε και νέα σφοδρή κριτική του  Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή  το πρόγραμμα έλεγχου της καταλληλότητας και της αποδοτικότητας της νομοθεσίας. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά βρέθηκε η παρευρισκόμενη Επίτροπος κα Γιουρόβα η οποία “τα άκουσε χοντρά” για το ρόλο της Επιτροπής ως μέλος της τρόικας καθώς ενόψει της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης η Κομισιόν απαιτεί  πετσόκομμα των συντάξεων και  επιβολή φορομπηχτικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook