Η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές και την νεολαία της Κισσάμου να δώσουν μαζικό παρών στο μαθητικό Φεστιβάλ που οργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Καστέλι:

"Έλα και εσύ στη συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, προβληματίζονται, χαίρονται ,τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.

Το μέλλον μας δεν χωράει στο σάπιο σύστημά τους. Αυτό το σύστημα μοιράζει σε μας και τους γονείς μας φτώχεια και ανεργία και στους βιομήχανους χλιδάτη ζωή. Είναι χαρακτηριστικό ότι με πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν οι 62 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν σήμερα τόσο πλούτο όσο το 50% του πληθυσμού της Γης. Το ίδιο σύστημα ξεριζώνει ανθρώπους από την χώρα τους, δημιουργεί πολέμους, γεννά τον φασισμό, τον ρατσισμό και παρουσιάζει για εχθρό τον μετανάστη, τον πρόσφυγα και τον κυνηγημένο, την ώρα που οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Παλεύουμε για μια νέα κοινωνία χωρίς πολέμους, φτώχεια, αδικία, φασισμό και προσφυγιά. Για τη σοσιαλιστική κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτήν την κοινωνία μπορούμε να έχουμε ένα σχολείο που δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο, αλλά θα μας μορφώνει ολόπλευρα. Ένα σχολείο που δεν θα κοιτά τους μαθητές στην τσέπη αλλά θα είναι δωρεάν για όλους. Ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και κανένα παιδί δεν θα αναγκάζεται να εγκαταλείψει για να βγει νωρίς στο μεροκάματο, αλλά θα είναι Ενιαίο, Δωδεκάχρονο και υποχρεωτικό για όλους.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ το Σάββατο 16 Απριλίου αναλυτικά:

Στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου
•         Στις 3μμ Τουρνουά Ποδοσφαίρου μεταξύ των σχολείων (1ο vs 2ο Γυμνάσιο, ΓΕΛ vs ΕΠΑΛ)
•         Στις 5μμ Αγώνες Στίβου
Διεκδικούμε σύγχρονες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για την νεολαία.

Στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου
ώρα έναρξης 7μμ
•         Παιχνίδι «ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ» με τις απαντήσεις των μαθητών στα ερωτηματολόγια με θέμα το προσφυγικό.
•         παρουσίαση ερευνητικών συλλογικών εργασιών:
-          του Λυκείου με θέμα «Εμείς οι ίδιοι μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος, που κατάφερε τα σύνορα να δρασκελίσει» (απόσπασμα από το ποίημα «Μετανάστες» του Μπ. Μπρεχτ)
         του 1ου Γυμνασίου με θέμα «Αθλητισμός: Πολυτέλεια για λίγους ή ανάγκη για όλους;»
 
Στις 9μμ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους Πρόσφυγες από τους Flush Royal αντί εισιτηρίου φέρνουμε ό,τι μπορούμε από τα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.