Ο πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, την Κοινωνική Ομάδα Γυναικών Αμαρίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρίου- Οψιγιά «η Σάμιτος», τον Δήμο Αμαριου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρουστίκων, το Κτήμα «Ρούστικα» και τον Δήμο Ρεθύμνου παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο «Ο ουρανός κατακόκκινος» της θεατρικής συγγραφέως και αδελφής του ποιητή, Λούλας Αναγνωστάκη.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 20:30 η παρουσίαση θα γίνει, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, στο Νευς Αμάρι, και την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 20:30, στα Ρούστικα Ρεθύμνης, θα γίνει η θεατρική παράσταση του έργου.

Τον μονόλογο ερμηνεύει η ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Περικλής Χούρσογλου σε συνεργασία με μια πλειάδα σημαντικών συντελεστών.

Την εισαγωγή στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη θα κάνει η θεατρολόγος και επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Δηώ Καγγελάρη, ενώ αποσπάσματα από άλλα έργα της Αναγνωστάκη θα διαβάσει ο ηθοποιός Αντώνης Παλιεράκης.

Την Κυριακή, επίσης, το «Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο Ρουστίκων Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης» θα έχει «ανοικτές πόρτες» από 11:00 π.μ. -8:00 μ.μ. για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να δει, εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις του Κέντρου, έκθεση προγραμμάτων και αφισών και προβολές βίντεο από παλιές παραστάσεις έργων της Αναγνωστάκη.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook