Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της διαδικασίας μετεγκατάστασης από την Ελλάδα προς τις άλλες χώρες της ΕΕ ζήτησε μετ΄ επιτάσεως από τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας χθες 12/4/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μιλώντας παρουσία του  Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, “η κατάσταση στην Ελλάδα μετά τις αθρόες ροές προσφύγων και παράνομων μεταναστών είναι οριακή. Χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη στα σύνορα με τα Σκόπια. Και καθώς δεν έχει αρχίσει η εφαρμογή της διαδικασίας μετεγκατάστασης, οι πρόσφυγες δεν πείθονται κ. Αβραμόπουλε καν να μεταβούν στα Κέντρα καταγραφής αφού από τους 66.400 προς μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες της Ε.Ε. πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα μόνο 569 άτομα.”

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: “Και σαν να μην έφτανε αυτό οι σκοπιανοί παραβιάζοντας διαρκώς την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας επιτέθηκαν με σφαίρες καουτσούκ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά χιλιάδων προσφύγων, παιδιών και γυναικών τραυματίζοντας εκατοντάδες”.  

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατέληξε: “Πρέπει λοιπόν κ. Αβραμόπουλε άμεσα να τεθεί επιτέλους σε εφαρμογή η διαδικασία μετεγκατάστασης τουλάχιστον 6.000 προσφύγων μηνιαίως όπως ήδη έχετε πει. Επιπλέον πρέπει να αρχίσει συστηματικά να εφαρμόζεται η Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και να κληθεί η Άγκυρα να βάλει τέλος στις παράνομες μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook