Μία οικογένεια προσφύγων από την Συρία βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο.

Δύο γονείς με τα έξι παιδιά τους πήραν την μεγάλη απόφαση και επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής για Κρήτη αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Αφού περιπλανήθηκαν για μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ευελπιστούν πλέον ότι η φιλόξενη Κρήτη θα αποτελέσει ένα από τα τελευταία μονοπάτια στο δρόμο για μία φυσιολογική ζωή, μακριά από πολέμους, φτώχεια και δυστυχία.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των προσφύγων βρέθηκαν τα μέλη του τοπικού συντονιστικού για τους πρόσφυγες, ενώ παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση εξέφρασε το ενδιαφέρον να βοηθήσει με κάθε τρόπο την οικογένεια των προσφύγων.

Η Λότζια κάνει λόγο για ένα μεμονομένο περιστατικό όπως άλλωστε επεσήμανε και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη στο flashnews.gr, ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ότι θα ακολουθήσουν τον δρόμο προς την Κρήτη και άλλοι πρόσφυγες.

Αυτή την στιγμή η οικογένεια από την Συρία φιλοξενείται προσωρινά σ ένα κατάλυμα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αρμόδιες κοινωνικές δομές θα μεριμνήσουν για την καλύτερη δυνατή διαμονή τους στο νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook