Το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ σύμφωνα με τον αριθμό των εγγραφών, τον αριθμό των ατόμων που υποστηρίζουν οργανωτικά την εκδήλωση και τον αριθμό των φιλάθλων που θα κατακλύσουν την Πλατεία Ελευθερίας και τους δρόμους του Ηρακλείου για να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες, εξελίσσεται σε μια από τις μαζικότερες αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της Κρήτης, αφού το σύνολο των παραπάνω ατόμων θα ξεπεράσει τις  8.000.

Για 48 ώρες το Ηράκλειο και οι πολίτες της Κρήτης θα ζουν στον παλμό της προετοιμασίας, της διεξαγωγής των παράλληλων εκδηλώσεων και της συμμετοχής στο δρομικό κίνημα του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και δράσεων έχει ως εξής:

- Παρασκευή 15/4 – ώρα 16.00 – Παγκρήτιο στάδιο – Θύρα 1. Συγκέντρωση εθελοντών (οδηγίες – διανομή εξοπλισμού).

- Σάββατο  16/4 – από ώρα 10.00 μέχρι 20.00. Παγκρήτιο στάδιο – Θύρα 1. Πρέπει όλοι οι δρομείς να περάσουν από εκεί για να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους. Την ίδια ώρα θα δοθούν κατά προτεραιότητα προσέλευσης και όσες ελεύθερες θέσεις - εγγραφές υπάρχουν ακόμα στους δρόμους 5 και 10 χλμ.  Συστήνεται στους δρομείς να προσέρχονται όσο πιο νωρίς μπορούν γατί τις απογευματινές ώρες παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και επομένως καθυστέρηση στην παράδοση.

- Σάββατο 16/4 – ώρα 18.00 Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, η «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», όπου θα τιμηθούν από τους οργανωτές υπηρεσίες και φορείς που στηρίζουν το RUN GREECE από την πρώτη χρονιά της διεξαγωγής του, καθώς και οι αθλητές, οι προπονητές τους και τα σωματεία του στίβου της Κρήτης που διακρίθηκαν ιδιαίτερα το 2015.

- ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4 – ώρα 10.00 – Πλατεία Ελευθερίας – RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

10.00:  10.000 μ.

11.30:   Παιδικός αγώνας 900 μ.

11.45:    5.000 μ.

Την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες, δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

Να είστε όλοι εκεί, για να συμμετέχετε ως δρομείς και περιπατητές, αφού έχετε κάνει την εγγραφή σας, για να υποστηρίξετε τους συμμετέχοντες με τις εθελοντικές υπηρεσίες σας, αλλά και ως θεατές για να τους χειροκροτήσετε.

Σε εαυτόν τον αγώνα  νικητές είναι όλοι όσοι παρουσιαστούν στην γραμμή εκκίνησης.