Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μέλη του συλλόγου ‘Γειτόνισσες’  της  Χαλέπας θα παρασκευάσουν μεγάλη ποσότητα πασχαλινών κουλουριών που θα προσφερθούν δωρεάν στο Σύλλογο ‘Ορίζοντας’  προς πώληση στο παζάρι του (στην οδό Τσουδερών)  και στους λήπτες του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης του ‘Κυττάρου Χαλέπας’.

Το ζύμωμα θα αρχίσει στις 11πμ της Κυριακής 17 Απριλίου στον  φούρνο Δουρουντάκη στην οδό Βρυσσών 66 (στα Λενταριανά) με υλικά που προσέφεραν δωρεάν οι επιχειρήσεις:   Μύλοι Κρήτης ,Super Markets ΙΝΚΑ, πτηνοτροφεία  Λαδάκη , Καφεκοπτείο Αρχοντάκη, Ν.Κληματσάκης  Εμπόριο Χαρτικών Klim Papers και Ζανιδάκης Εμμ. Αντιπροσωπείες- Εμπόριο Τροφίμων.

 Έως τις 5μμ οι εγκαταστάσεις του αρτοποιείου (που και αυτές παραχωρούνται δωρεάν)  θα είναι στην αποκλειστική διάθεση των γυναικών του συλλόγου που αποδεικνύουν και φέτος ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά  δεν είναι θεωρητικές  έννοιες αλλά ουσία.

Η ποσότητα των γλυκισμάτων θα είναι φέτος μεγαλύτερη καθώς θα παρασκευαστούν 60 δόσεις έναντι των 45 που είχαν παρασκευαστεί πέρυσι.  Άλλωστε η αποδοχή τους στο περσινό παζάρι του ‘Ορίζοντα’ ήταν απολύτως ενθαρρυντική!

Ο Σύλλογος ‘Γειτόνισσες’ ιδρύθηκε πριν από  επτά  χρόνια με στόχο την αναβίωση της πραγματικής αξίας της γειτονιάς: την έγνοια για τον διπλανό, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που διαμένουν στην ίδια γειτονιά, την αλληλεγγύη, τη χαρά της συμμετοχής στα απλά, τα καθημερινά αλλά και τα ουσιώδη. 

Οι ‘Γειτόνισσες’ έχουν ‘υιοθετήσει’ δύο παιδιά από την Αφρική, επικοινωνούν και αλληλογραφούν μαζί τους τακτικά. Επίσης στηρίζουν οικονομικά δύο παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας στα Χανιά και ανταποκρίνονται άμεσα και διακριτικά όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, μια ζεστή κουβέντα και αισιοδοξία.

"Σας καλούμε λοιπόν την Κυριακή 17/4,  κατά τις ώρες 12.00-17.00 να δείτε από κοντά τα ζυμώματα και τα φουρνίσματά  μας, στο φούρνο Δουρουντάκη στα Λενταριανά (Βρυσσών 66), να μοιραστούμε τις γεύσεις και τα αρώματα του ελληνικού Πάσχα και της Άνοιξης!"

Πληροφορίες: Μαρία Βουράκη-Μανιαδάκη 6976994193 [email protected]