Μία επιτυχημένη βραδιά αφιερωμένη στη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια, Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. 

Η κα Αγγελάκη – Ρουκ ανέδειξε  το μεγαλείο της ψυχής της όχι μόνο μέσα από την ποίηση της αλλά και με τη ζωντάνια, το χιούμορ και την απλότητά της.

Στο σημαντικό έργο της ποιήτριας αναφέρθηκε ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Παν/μίου Κρήτης, Σταμάτης Φιλιππίδης, στην ομιλία του, με θέμα: «Για μια ανάγνωση της ποίησης της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ». Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο  Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Φεστιβάλ Τήνου, Θέμης Ροδαμίτης, ανέπτυξε το θέμα  «Σώμα και έρωτας στην ποίηση της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ».

Η ηθοποιός, Δέσποινα Πολλαναγνωστάκη, διάβασε ποιήματα  και οι εκλεκτοί μουσικοί, Γιάννης Κατσικανδαράκης και Μάκης Καραδέλογλου, παρουσίασαν αγαπημένους σκοπούς γνωστών συνθετών. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) μία συνεργασία του Δήμου Χανίων, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και των εκδόσεων Καστανιώτη, στο χώρο του Media Lab. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook