Επικίνδυνες καταστάσεις λόγω της φθοράς των μπαλκονιών επικρατούν στην οδό Ι.Καλιτσουνάκη στην περιοχή "Ολύμπια" στην πόλη των Χανίων.

Όπως καταγγέλλει αναγνώστης του Flashnews.gr, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αποκολλήθηκε ένα μεγάλο τμήμα απο μπαλκόνι τετάρτου ορόφου το οποίο έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα ένας δυνατόν θόρυβος αναστάτωσε τους περίοικους και όπως αναφέρει ο αναγνώστης "προήρθε από πτώση του κάτω μέρους μετώπης μπαλκονιού τετάρτου ορόφου παρακείμενης πολυκατοικίας. 

Εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε διερχόμενος πεζός στο σημείο αυτό και έτσι το περιστατικό έληξε μόνο με υλικές ζημιές στο ΙΧ αγροτικό που ήταν παρκαρισμένο από κάτω. Η ορμή των κομματιών που έπεσαν ήταν τέτοια που προκάλεσαν λακούβα στον "ουρανό" του αυτοκινήτου. 

"Φοβούμενος ότι ενδέχεται να πέσουν και άλλα κομμάτια στο ίδιο σημείο και μην έχοντας πολλές επιλογές, λόγω του προχωρημένου της ώρας, επικοινώνησα με την αστυνομία, με την ελπίδα ότι θα έρθει να τοποθετήσει κάποια ταινία στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να εμποδίσει την διέλευση πεζών. Δεν γνωρίζω αν ήταν αρμοδιότητα της αστυνομίας να κάνει κάτι τέτοιο. Πάντως μέχρι και σήμερα το πρωί στις 08:00 δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Αντίθετα το φως της μέρας αποκάλυψε και ένα αιωρούμενο μπετοσίδερο στο σημείο που είχαν αποκοληθεί τα κομμάτια σοβά και μπετού.

Γνωρίζω ότι στο παρελθόν έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά, κάποια εκ των οποίων οδήγησαν σε τραυματισμούς (πχ επί της οδού Τζανακάκη). Αυτή την φορά είμασταν τυχεροί και δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές."

"Το περιστατικό όμως θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και απώλεια ζωής λόγω του ύψους και της ορμής με την οποία φθάνουν στο έδαφος τα κομματια.

Αν παρατηρήσει κανείς τις πολυκατοικίες στον συγκεκριμένο δρόμο, θα δεί ότι δεν είναι η μόνη πολυκατοικία που παρουσιάζει τέτοια προβλήματα. Ρωγμές από διάβρωση και κομμάτια από μπετό ή σοβά κρέμονται και σε άλλες παρακείμενες πολυκατοικίες. Και φυσικά η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης των Χανίων.

Το θέμα θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν οι διαχειριστές και οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων πριν είναι πολύ αργά."