Ανακοίνωση για τους απολυμένους της Ηλεκτρονικής Αθηνών εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με την οποία ζητά από την κυβέρνηση να διασφαλίσει  τις αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Ακόμη 450 εργαζόμενοι προστίθενται στην στρατιά των ανέργων, χάνοντας τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης του συστήματος και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων.  

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στους  απολυμένους της Ηλεκτρονικής Αθηνών και καταγγέλλει τη Διοίκηση της Επιχείρησης, που αδιαφορώντας για την τύχη των εργαζομένων και των οικογενειών τους, έκλεισε τα περίπου 41 υποκαταστήματα και οι εργαζόμενοι ξαφνικά βρέθηκαν στο δρόμο .

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει την κυβέρνηση που με το νέο πτωχευτικό κώδικα περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων ( αποζημιώσεις )   αφού λειτουργεί ως  «πλυντήριο» ευθυνών για τις επιχειρήσεις και ως εφιάλτης για τους εργαζόμενους.

Καταδικάζουμε πολιτικές του μνημονίου που κλείνουν επιχειρήσεις και αφήνουν εργαζόμενους στους δρόμους. Καλούμε την Κυβέρνηση με νέα τροπολογία να διασφαλίσει  τις αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων στην  Ηλεκτρονική Αθηνών δίνοντας ανάσα στους ίδιους και τις οικογένειες τους."