Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι δάσκαλοι των Συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” και Λασιθίου “Μεραμβέλο”.

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που έιχε προκήρυξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, με τους εκπαιδευτικούς να αντιδρούν στο νέο σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών που προωθεί το υπουργείο παιδείας, καθώς και στον διπλασιασμό του ελάχιστου αριθμού παιδιών για τη λειτουργία νηπιαγωγείων στα αστικά κέντρα.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Καζαντζάκης, Μανώλης Μπελαδάκης “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απαξιώνει και υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο, με τον διπλασιασμό του ελάχιστου αριθμού παιδιών στα νηπιαγωγεία, θα οδηγήσει στο να κλείσουν νηπιαγωγεία και συνέπως χιλιάδες συνάδελφοι να χάνουν τις δουλειές τους”. 

“Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά καταστρατηγεί την προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, δημιουργώντας κατάφορες αδικίες στον κλάδο” είπε ο κ. Μπελαδάκης, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι “το υπουργείο παιδείας, από τη μια πλευρά, βρίσκει πιστώσεις με το κλεισιμο χιλιάδων νηπιαγωγείων ενώ την ίδια στιγμή οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία”

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργο Τερζάκη, κατά την οποία, επεσήμαν την κάθετη αντίθεση τους με την τροπολογία Φίλη και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από την συνάντηση των δασκάλων με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, δεν έλλειψαν τα απρόοπτα και οι μικροεντάσεις. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τερζάκης απαγόρευσε από τους εκπαιδευτικούς να σηκώσουν πανό με τα αιτήματα τους στο γραφείο του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν πρόκειται να σας επιτρέψω να κάνετε επικοινωνιακό σόου”, με τους δασκάλους να απαντούν σε έντονο ύφος: “Όταν είσασταν αντιπολίτευση κ. Περιφερειακέ, μαζί κάναμε τα σόου στον προκάτοχο σας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook