«Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό – «Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών»

Ο κ. Μητσοτάκης, «σήκωσε το γάντι» που του έριξε ο πρωθυπουργός, και υπογράμμισε ότι ο ίδιος υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, ενώ ο κ. Τσίπρας την μετατρέπει σε «Banana Republic» («ψευδοδημοκρατία της Μπανανίας» όπως είπε χαρακτηριστικά).

«Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας και τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με τα δικά σας. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα. Η υστεροφημία σας, κ. Τσίπρα, είναι εξασφαλισμένη: θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην επίθεση Τσίπρα για την προσφυγή των κ.κ. Κουμουτσάκου και Σαμαρά στη Δικαιοσύνη: «Θα πρέπει να είσαστε πολύ απελπισμένος, για να αφιερώσετε 20 λεπτά γι’ αυτό. Θα μας απαγορεύσετε να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη; Ποιο είναι το επόμενο βήμα, να μας φυτέψετε τρία μέτρα κάτω από το χώμα;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας τα χειροκροτήματα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, καθώς «φωτογράφισε» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα ψηφίσει την Εξεταστική Επιτροπή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης, που να διερευνήσει τις ευθύνες για τις κλειστές τράπεζες και για το αν υπήρχε σχέδιο για Grexit. 

«Κάθε μέρα που περνά, η Ελλάδα θυμίζει Banana Republic, γιατί εκεί την φέρατε τη χώρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα. 

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υποβάλλει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα που περνά η θέση της χώρας επιδεινώνεται και το δελτίο κοινωνικής θυέλλης εντείνεται».

Επανήλθε στην πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο, λέγοντας: «Δεν την θέλετε αυτή την Επιτροπή, γιατί τρέμετε τις αποκαλύψεις, γιατί επαναλαμβάνετε την καταστροφή του 2015, δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook