Η Περιφερειακή Ομάδα Κρήτης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με έντονη δραστηριότητα τα τελευταία δύο χρόνια σε διαδραστικές εκδηλώσεις και στην παραγωγή πολιτικών προτάσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, διοργανώνει το πρώτο πολιτικό εργαστήριο με θέμα τον Τουρισμό, τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στο Ηράκλειο. Τα θεματικά εργαστήρια έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό αφενός και αφετέρου διαλεκτικό με στόχο την ενθάρρυνση της συζήτησης και την παραγωγή πολιτικών προτάσεων. Βασικός σκοπός του εργαστηρίου είναι να έρθουν σε επαφή όσοι συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής και των άμεσα εμπλεκόμενων στην κάθε θεματική ενότητα και γι’ αυτό το λόγο κάθε θεματική συζήτηση διεξάγεται σε ένα κλειστό στρογγυλό τραπέζι – δείπνο εργασίας όπου συμμετέχουν οι εισηγητές αλλά και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Μέσα από το διάλογο και τις τοποθετήσεις όλων προκύπτει μια πολιτική πρόταση που θα δημοσιοποιηθεί και θα ζητηθεί από τα προοδευτικά κόμματα να τη στηρίξουν. 

Στο θεματικό εργαστήριο με θέμα τον Τουρισμό, θα συμμετέχουν βουλευτές πρώην Υπουργοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου αλλά και από την ευρωπαϊκή επιτροπή περιφερειών από την μεριά των εκπροσώπων της Πολιτείας και ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τουρισμό και εκπρόσωποι άλλων κλάδων του τουρισμού από τη μεριά των άμεσα εμπλεκόμενων με τον τουρισμό. 

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες της εκδήλωσης τα συμπεράσματα στα ελληνικά και στα Αγγλικά. 

«Είναι το πρώτο πολιτικό εργαστήριο που διοργανώνουμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη θετική ανταπόκριση που είχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι τόσο από τη μεριά της Πολιτείας όσο κι από τη μεριά των άμεσα εμπλεκόμενων. Είναι σημαντικό που κάθονται όλοι μαζί σε ένα δείπνο εργασίας καθώς μόνο μέσα από ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο θα μπορέσει να προκύψει μια προοδευτική πρόταση για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού που θα σέβεται το περιβάλλον τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και που θα προάγει την υγιή επιχειρηματικότητα. Σκοπός μας είναι η πρόταση που θα προκύψει να στηριχθεί από τους προοδευτικούς φορείς και τα προοδευτικά κόμματα της χώρας και να μπορέσει να πραγματωθεί.» Θοδωρής Δουλουμπέκης, εθνικός συντονιστής Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και του ΠΑΣΟΚ,  Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook