Συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίσθηκαν κατά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του  Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια Λέσβου, μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο και την υποδοχή του από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 
Η πρώτη μεγάλη και συγκινητική έκπληξη ήταν ότι αρκετοί από όσους κατάφεραν να μπουν στην ειδική  σκηνή για να συναντήσουν τον Πάπα, δεν δίστασαν, αν και στην πλειοψηφία τους ήταν μουσουλμάνοι, να του φιλήσουν το χέρι! Ο Πάπας,  συνομίλησε με αρκετούς από αυτούς και έδειξε να έχει συγκινηθεί, όπως άλλωστε ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος (με τον τελευταίο μάλιστα να μιλά στο τέλος της επίσκεψης με εμφανή την συγκίνηση από όσα είδε).

 

Εξαιρετικά συγκινητική ήταν όμως και η κίνηση αρκετών προσφυγόπουλων να χαρίσουν στους τρεις προκαθήμενους ζωγραφιές τους, που αντικατόπτριζαν οι περισσότερες τι πέρασαν αλλά και εξέφραζαν την  ελπίδα τους να ζήσουν  ένα καλύτερο μέλλον.
 
Ένας πρόσφυγας μάλιστα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ επιχείρησε να του δώσει ένα γράμμα προς συγγενή του που ζει στη Βόρεια Ιταλία! Εξαιρετικά συγκινητική και η προσπάθεια μιας χριστιανής γυναίκας να δει τον Πάπα, παρότι αρχικά δεν της επέτρεπε η ασφάλεια του Ποντίφηκα να πλησιάσει. Δείχνοντας τον σταυρό που φορούσε όμως και κλαίγοντας, κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή του Φραγκίσκου και να “κερδίσει” την ευλογία του.

 

«Σε ευχαριστώ  Πατέρα,  ευλόγησέ με» ακούστηκε να λέει μια άλλη χριστιανή πρόσφυγας μέσα σε λυγμούς, σε μια επίσης συγκλονιστική στιγμή της επίσκεψης.     

Ράγισαν καρδιές όμως και όταν προσφυγόπουλα αφιέρωσαν στους τρεις προκαθήμενους ένα τραγούδι στα αραβικά.

Μάλιστα, ο Πάπας, όπως έγινε γνωστό,  επιστρέφοντας στη Ρώμη θα μεταφέρει μαζί του 10 πρόσφυγες, 8 Σύρους και 2 Αφγανούς, που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας μετά την υπογραφή της συμφωνίας και θα φιλοξενηθούν στο Βατικανό. 
    
 Ένα ένα σίγουρο: Ότι από αυτή την επίσκεψη,  κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος…  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook