Το πλάνο του ΠΑΟΚ ήταν να νικήσει τον Πλατανιά, αλλά ο Βλάνταν Ίβιτς είπε ότι η ομάδα του πέτυχε αυτό που ήθελε παρόλο που το παιχνίδι δεν… ξεκόλλησε από το 0-0.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του όπως αποδίδονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ:

Για το παιχνίδι: «Το πλάνο και σε αυτό το παιχνίδι ήταν να νικήσουμε. Είχαμε στο μυαλό μας ότι το μέλλον είναι στα πλέι-οφ. Είτε με έναν, είτε με τρεις βαθμούς, πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Μπορώ να πω ότι είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά είχε και ο Πλατανιάς δυο-τρεις φάσεις. Ήταν μοιρασμένο παιχνίδι και αν κάποιος ήταν λίγο μπροστά, αυτή ήταν η ομάδα μου».

Για την εικόνα της ομάδας του: «Το πολύ σημαντικό για μένα, όπως είπα στην αρχή, είναι να μπαίνουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Όταν δεν κερδίζεις, είναι σημαντικό να μη χάσεις. Σε αρκετά προηγούμενα παιχνίδια, κρατάω το σωστό πλάνο, την πειθαρχία, ήμασταν οργανωμένοι και ο αντίπαλος μας δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες» .

Για την απόδοση της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια: «Όσο πλησιάζει το τέλος και δοκιμάζεις για τα επόμενα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας, προσέχεις και τους βαθμούς. Εμείς και με τον Πανιώνιο που χάσαμε δε μπορώ να πω ότι δεν ήμασταν καλοί. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, στο προηγούμενο με τον Λεβαδειακό κερδίσαμε. Εννοείται ότι μπορεί να παίζει καλύτερα η ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».

Για τους τραυματίες: «Είχαμε αρκετούς παίκτες που ήταν από τραυματισμό, όπως ο Ροντρίγκες, ο Γλύκος ο Χατζηισαΐα . Ο Τσίμιροτ που γύρισε από τραυματισμό, ο Μακ που γύρισε στο προηγούμενο παιχνίδι. Αυτά μας καθυστερούν να κάνουμε κάποια δημιουργία στον αγωνιστικό χώρο. Όταν οι παίκτες μπαίνουν μέσα και παίζουν μετά από πολύ καιρό, ίσως χρειάζονται και αυτοί κάποια παιχνίδια για να βρουν ρυθμό. Όλο αυτό το είχαμε στο κεφάλι, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να καλύψουμε κάποια κενά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτούς που έπαιξαν και μου έδειξαν ότι μπορούν να είναι άνετα στις βασικές μου επιλογές».

Για την απώλεια βαθμού στα πλέι-οφ: «Η βαθμολογία με τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι μπέρδεμα. Κανένας αυτή τη στιγμή δεν ξέρει αν κάποιες ομάδες έχουν βαθμούς, ποιος θα μπει σαν πέμπτος. Είναι λίγο περίεργα πράγματα, αλλά εντάξει τα έχουμε συνηθίσει αυτά… Όποια ομάδα μπει σαν πέμπτη θα είναι καλή. Έχουν καλό υλικό και σίγουρα θα έχουμε έξι πολύ δυνατά παιχνίδια. Εξαρτάται και από το ξεκίνημα και από την κλήρωση των αγώνων, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι γυρνούν σιγά σιγά οι παίκτες. Έχουμε δύο εβδομάδες να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι καλό» . Για το αν η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί έξι παιχνίδια μέσα σε δύο εβδομάδες: «Πιστεύω ότι μπορεί γιατί έχει πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή μέσα και να καλύψουν αυτούς που δεν παίζουν. Το έχουν δείξει και είμαι αισιόδοξος».