Για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο ανδρικός παράγοντας στην ικανότητα εμφύτευσης εμβρύων, μίλησε ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Δρ Ιωάννης Γιακουμάκης, στο 8ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής – Γυναικολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 16 και 17 Απριλίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επίδραση που έχει ο ανδρικός παράγοντας σε προγράμματα παρένθετης μητρότητας, τα οποία εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία στο Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας του οποίου ο κ.Γιακουμάκης είναι Κλινικός Διευθυντής. Ένα κέντρο το οποίο υποστηρίζει όλες τις υπηρεσίες γονιμότητας και προσελκύει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών – ασθενών.

«Το γεγονός ότι δεκάδες ασθενείς, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Κεντρική και Βόρεια  Ευρώπη, αλλά και χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, μας εμπιστεύονται για την αποκατάσταση της γονιμότητας τους, αποδεικνύει πως το κύρος του Μεσογειακού Κέντρου Γονιμότητας ξεπερνά τα όρια της Κρήτης και της Ελλάδας», είπε μιλώντας στο Flashnews.gr – με αφορμή το Συνέδριο – o κ. Γιάννης Γιακουμάκης. Με την εντυπωσιακή αύξηση στην προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό, που καταγράφει τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Γονιμότητας των Χανίων, συμβάλλει ουσιαστικά, στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Κρήτη. Γιατί είναι πλέον δεδομένο ότι η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την προσέλκυση ζευγαριών από το εξωτερικό και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα.

«Προς την κατεύθυνση αυτή σημαντικό ρόλο παίζει το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη και το οποίο διαμορφώνει το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που διευθετεί τον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης» τονίζει ο κ. Γιακουμάκης υπερθεματίζοντας το γεγονός ότι, ο νόμος στη χώρα είναι πολύ φιλελεύθερος. Αυτό, όπως ο ίδιος λέει, μας επιτρέπει σε μεγάλο βαθμό να υποστηρίζουμε όλες τις θεραπείες της γονιμότητας και ειδικά τα προγράμματα παρένθετης μητρότητας, για τα οποία προ-απαιτείται και η συνδρομή της δικαιοσύνης.

«Το Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας, έχοντας στο ενεργητικό του πιστοποιήσεις για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, που επεκτείνεται και στο επίπεδο των εγκαταστάσεων, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των ασθενών, Ελλήνων και ξένων και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τη δυνατότητά του Κέντρου να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού».

Παράλληλα, σημαντικό είναι το ενδιαφέρον ότι επιστήμονες διεθνούς κύρους και οργανισμοί υγείας και ιατρικού τουρισμού παγκόσμιας εμβέλειας, επιδιώκουν συνεργασία με το Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας.

«Εκτιμώ πως όλα τα παραπάνω, επισφραγίζουν το στόχο μας. Να λειτουργούμε δηλαδή  ως πρότυπο Κέντρο για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, όσον αφορά στα επιστημονικά αποτελέσματα και τη δυνατότητα προσαρμογής της θεραπείας σε κάθε κλινική περίπτωση», τόνισε κλείνοντας ο κ. Γιάννης Γιακουμάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook