Με σύνθημα «η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας» και με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών κάθε ηλικίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική δράση καθαρισμού που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά – την Κυριακή 17 Απριλίου – στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμού “Let’s do it 2016”.

Στο πλευρό του Δήμου Πλατανιά, στο πλαίσιο της φετινής εθελοντικής εκστρατείας καθαρισμού, συμμετείχαν μία σειρά από φορείς, σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σχολικές κοινότητες και πολίτες, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα ήταν να μαζευτούν περισσότεροι από 2 τόνοι σκουπίδια από το θαλάσσιο και φυσικό οικοσύστημα.

Τα σημεία που καθαρίστηκαν στο πλαίσιο της ανωτέρω δράσης ήταν: το λιμάνι του Πλατανιά, η παραλία του Ταυρωνίτη, το λιμάνι και η παραλία του Κολυμβαρίου, το φαράγγι “Σαρακήνα” Μεσκλών, το φαράγγι “Κυδώνι” στα Καράνου και το φαράγγι “Βαβουλέδω” στα Παλαιά Ρούματα.

Με αφορμή την επιτυχή υλοποίηση της εθελοντικής εκστρατείας καθαρισμού στην περιοχή του Πλατανιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης ευχαριστεί όλους τους πολίτες- εθελοντές, συλλόγους και φορείς, που συμμετείχαν στη φετινή δράση  και συνεργάστηκαν με το Δήμο Πλατανιά, αναδεικνύοντας τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και προάγοντας τη διαχρονική αξία του εθελοντισμού ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου για την υποστήριξη του στην υλοποίηση των καθαρισμών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook