Με κεντρικό σύνθημα “Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και όμως υπάρχει άλλη λύση!” το Ποτάμι διοργάνωσε εκδήλωση στο Ηράκλειο.

Με ομιλητές τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη, τον ευρωβουλευτή Γιώργο Γραμματικάκη και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Βλάχο παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του κόμματος, αναφέροντας και τα ποσά που θα εξοικονομούνταν εάν εφαρμόζονταν αυτές, όπως φορολογική σταθερότητα, μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25% σε βάθος πενταετίας, καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικών διαδικασιών, ενοποιήσεις τμημάτων και υπηρεσιών, υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα, απαλλαγή από το ΦΠΑ επιχειρήσεων με τζίρο ως τριάντα χιλιάδες ευρώ, με αντιστάθμισμα ένα τέλος εξαίρεσης, μείωση των αποσπασμένων υπαλλήλων, επιτάχυνση της δικαιοσύνης, πάταξη παραοικονομίας, κ.ά.

«Αν μειωθεί η κρατική σπατάλη κατά 3%, δηλαδή τα έξοδα από το 49,3 % στο 46,3% του ΑΕΠ, δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί καμία αύξηση της φορολογίας» σημείωσε ο κ. Παναγιώτης Βλάχος.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης Σταύρος Καρτέρης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης. Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους πολίτες και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν. 

Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρία Δαμανάκη, πρόεδρος της Επιτροπής Νέων στο Ποτάμι.

Παράλληλες εκδηλώσεις έγιναν στη Σύρο και στη Θεσσαλονίκη. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook