Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πολιτική συζήτηση για τον τουρισμό που διοργάνωσαν οι ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ηράκλειο.

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία, αλλα και τις πολιτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για την περαιτέρω ανάπτυξη της, συζήτηςαν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών στο πολιτικό εργαστήρι που διοργάνωσε η περιφερειακή ομάδα Κρήτης των Ακτιβιστών του ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος στο Ηράκλειο.

Τα ασταθές οίκονομικό περιβάλλον, το φορολογικό σύστημα, η έλλειψη των μεγάλων υποδομών, βρέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης, καθώς, όπως ειπώθηκε απο τους περισσότερους ομιλητές έχουν ως αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται επενδύσεις και κατά συνέπεια νέες θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές για εναλλακτικές μορφές τουρισμού καθώς επίσης και η σύνδεση του τουριςτικού προϊόντος με την πρωτογενή παραγωγή και την εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θεματικό εργαστήριο με θέμα τον Τουρισμό, η συζήτηση ήταν πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική ενώ τα συμπεράσματα του εργαστηρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο εθνικός συντονιστής των PES Activists Θ. Δουλουμπέκης, ο συντονιστής Ηρακλείου Α. Τσιλογιάννης, ο υπεύθυνος τουρισμού των PES Activists και ξενοδόχος Γ. Μαραβελλάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου και Σπ. Δανέλλης, ο πρώην υπουργός Π. Γερουλάνος, οι  εκπρόσωποι της Περιφέρειας Μ. Βαμιεδάκης και Α. Σηφάκης, η πρώην νομάρχης Ηρακλείου Β. Σχοιναράκη, ο πρώην βουλευτής Ηρακλειου Φρ. Παραςυρηςο τομεάρχης τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Μ. Μποκέας, τα μέλη της ΚΠΕ Λ. Αντωνόπουλος και Γ. Λίτινας, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ και ξενοδόχος κ. Κοκοτός, ο εκρόσωπος των εργαζομένων στον τουρισμό κ. Αρετίνης, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γ. Πλιάκας, καθώς επίσης και ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης Creta και δ/ντής Ανατ. Κρήτης του Flashnews.gr Κ. Συλιγάρδος

Την ικανοποίηση του για την επιτυχία της πολιτικής εκδήλωσης αλλά και για την ανταπόκριςη των εκπροσώπων των φορέων εξέφρασε στο flashnews.gr o εθνικός συντονιστής Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Θοδωρής Δουλουμπέκης, ενώ πρόσθεσε: “σκοπός μας είναι η πρόταση, που θα προκύψει από το πολιτικό εργαςτήρι, να στηριχθεί από τους προοδευτικούς φορείς και τα προοδευτικά κόμματα της χώρας και να μπορέσει να πραγματωθεί.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook