Για μια ακόμα εξαπάτηση των Χανιωτών από τους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Χανίων, με αφορμή το θέμα της μη παραχώρησης του παλιού ψυχιατρείου Χανίων στον δήμο, αντίθετα της χρήσης του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Αναλυτικά όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων:

“Για μια ακόμα φορά μας είπαν ψέματα και μας εξαπάτησαν οι τοπικοί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης.

Οι εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρείου, διαχρονικά είχαν ζητηθεί για να καλύψουν πιεστικές ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών του Νομού μας, αλλά και της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Η απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στον χώρο του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων είναι απαράδεκτη.   Δεν πέρασαν μόλις λίγες ημέρες από τότε που ο Χανιώτης Υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης εξήγγειλε δημόσια την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο Χανίων και η κυβέρνηση πήρε πίσω την υπόσχεσή της.

Καλούμε τους Υπουργούς να σκεφτούν την ζημιά που θα προκαλέσει στον τουρισμό των Χανίων η μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στον χώρο.   Καλούμε την κυβέρνηση και τους Υπουργούς της να σκεφτούν πόσο ευαίσθητη είναι η συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το λιμάνι.   Την καλούμε τέλος να έρθει σε ειλικρινή διάλογο με τους φορείς των Χανίων και να ακούσει την τοπική κοινωνία, μήπως και αντιληφθεί, έστω και τώρα, το τραγικό λάθος που διαπράττει.   Αλήθεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εξελέγησαν στο Νομό Χανίων, θα πάρουν δημόσια και ξεκάθαρη θέση για το θέμα ;

Η κακοδαιμονία της ασυνεννοησίας και του παραγοντισμού στον Νομό συνεχίζεται.
•    Έτσι χάσαμε το νέο Δικαστικό Μέγαρο στο Στρατόπεδο «Μαρκοπούλου» και εξ’ αυτού είχαμε την διχοτόμηση του Εφετείου Κρήτης.
•    Έτσι δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε στον τρόπο σύνδεσης του Αεροδρομίου με τον Βόρειο Οδικό Άξονα, με αποτέλεσμα τα σοβαρά γραφεία τουρισμού του εξωτερικού να μας επισημαίνουν το πρόβλημα κάθε χρόνο.
•    Έτσι δεν αξιωθήκαμε να ενεργοποιήσουμε την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Μεταφορών του 2009, που χαρακτηρίζει το ιστορικό Αεροδρόμιο ΜΑΛΕΜΕ ως αεροδρόμιο ελαφρών αεροσκαφών, επ’ ωφελεία του υψηλού τουρισμού της περιοχής.
•    Έτσι διαιωνίζονται τα κρίσιμα και επικίνδυνα λειτουργικά προβλήματα του Βορείου Οδικού Άξονα.
•    Έτσι σέρνονται τα θέματα του Λιμανιού Σούδας, για να αποκτήσει τις ευκολίες που θα το κατατάξουν σε διεθνές εμπορικό λιμένα, και τόσα άλλα.

Εμείς, σαν ΝΟΔΕ Χανίων, δεν θα μείνουμε αδρανείς. Μπορεί η απαράδεκτη συγκυρία να μας έχει στερήσει από εκπροσώπηση στη Βουλή, αλλά κανείς δεν θα μπορέσει να μας αποτρέψει από την υποστήριξη των διακαίων και αντικειμενικών απαιτήσεων του Νομού.

Με πνεύμα συγκρητισμού, με πνεύμα συνεννόησης, συνεργασίας και αγωνιστικότητας θα πορευτούμε.

Επί τη ευκαιρία, ζητώ από κάθε Χανιώτισσα και κάθε Χανιώτη, να μας πλησιάσει, να μας ενημερώσει, να ζητήσει την συμπαράστασή μας στα προβλήματά του.

Εμείς θα σταθούμε αρωγοί και θα υποστηρίζουμε ότι είναι δίκαιο, αντικειμενικό και επωφελές για τον Νομό μας και τους ανθρώπους του.

Αλλά ζητούμε και από τους Φορείς του Νομού, να μας κρατούν ενήμερους για να μπορούμε να συνδράμουμε στο έργο τους και να μη ξεχνούν ποτέ ότι ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν και είναι αρωγός σε κάθε Αρχή του τόπου μας για επίλυση των προβλημάτων του Νομού μας. Αυτό συνεχίζει και ο νέος Αρχηγός της Ν. Δ., ο συντοπίτης μας Κυριάκος Μητσοτάκης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook