Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμένο και τον Αναπλ. Υπουργό κ. Δ. Βίτσα, απέστειλε τη Δευτέρα 18/4 ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης με την οποία επαναφέρει το αίτημα του Δήμου Πλατανιά για παραχώρηση των μη χρησιμοποιουμένων χώρων και εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου  του Μάλεμε  στο Δήμο, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι «ο Δήμος Πλατανιά – σε συνεργασία με επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς φορείς – επεξεργάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση ανάδειξης και αξιοποίησης του ιστορικού αεροδρομίου, στη βάση των χρήσεων γης που προσδιορίζονται από το εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Πλατανιά».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Πλατανιά – η οποία κοινοποιείται και στους Βουλευτές του Ν. Χανίων – έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων μας αλλά και προγενέστερων και κατόπιν των πρόσφατων δηλώσεων σας σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου κάνατε γνωστό ότι «στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (…) υπάρχουν συζητήσεις για παλιό αεροδρόμιο των Χανίων, με τους ξενοδόχους του νομού, προκειμένου να κατασκευαστεί στην συγκεκριμένη περιοχή γήπεδο γκολφ», επανερχόμαστε – για πολλοστή φορά – στο αίτημα μας για παραχώρηση των μη χρησιμοποιουμένων χώρων και εγκαταστάσεων του πρώην στρατιωτικού αεροδρομίου του Μάλεμε στο Δήμο Πλατανιά και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία – αίτημα το οποίο είχατε ενστερνιστεί απόλυτα τον Ιούνιο του 2015 κατά την επίσκεψη σας στο Δήμο μας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ως Δήμος Πλατανιά – σε συνεργασία με επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς φορείς – επεξεργαζόμαστε μια ολοκληρωμένη πρόταση ανάδειξης και αξιοποίησης του παλαιού αεροδρομίου, στη βάση των χρήσεων γης που προσδιορίζονται από το εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Πλατανιά (ΦΕΚ 472 ΑΑΠ/2007), διατηρώντας και αναδεικνύοντας, σε κάθε περίπτωση, τον ιστορικό χαρακτήρα του χώρου και προτάσσοντας την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.

Τέλος, καθιστούμε σαφές ότι ως Δήμος δεν είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε πρόταση/προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε που δύναται να προσδώσει αναπτυξιακή προοπτική στην όλη περιοχή, πλην όμως θεωρούμε επιβεβλημένο – σε μία τέτοια περίπτωση – όπως υπάρχει de facto συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά στο σχετικό σχεδιασμό και με όρους που θα είναι επωφελείς για την τοπική κοινωνία και οικονομία και θα διασφαλίζουν την ιστορική και περιβαλλοντική αξία της περιοχής στη βάση των όσων προβλέπει ο υφιστάμενος χωροταξικός σχεδιασμός”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook