Στα  πλαίσια του  «Προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2016-17» πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στο Δημαρχείο Αμαρίου. Το πρόγραμμα παρουσίασαν η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κα Καββάλου Μαρία και η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας κα Βουμβουράκη Παρασκευή.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Παντελής Μουρτζανός, οι Αντιδήμαρχοι Σταθωράκης Γεώργιος και Φραγκιουδάκης Μενέλαος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμαρίου καθώς και οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων. 

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις μεθόδους αντιμετώπισης των κουνουπιών με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος η κα Καββάλου ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου και ιδιαίτερα των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, με το συνεργείο που ήδη έχει ξεκινήσει τους ψεκασμούς καταπολέμησης των κουνουπιών στο Νομό Ρεθύμνου.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τις εισηγήτριες του προγράμματος για την αναλυτική ενημέρωση και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Αμαρίου θα πράξει τα αναγκαία προκειμένου το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook