Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Απριλίου, στο κλειστό γήπεδο Ταυρωνίτη, και την Κυριακή 24 Απριλίου, στο Κλειστό Γήπεδο Κλαδισού, η τελική φάση του 5ου Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης.

Επίτιμος καλεσμένος της φετινής διοργάνωσης είναι ο κορυφαίος ‘Ελληνας αθλητής Νίκος Γκάλης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε την Πέμπτη 21 Απριλίου, στο Δημαρχείο Χανίων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Αθλητισμού και Παιδείας κ. Μανώλης Αδοντάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος Χανίων στηρίζει με την αρωγή του δράσεις οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης είναι στάση ζωής και όχι τάση της εποχής. Συμμετέχουμε, λοιπόν με χαρά στο τουρνουά αλληλεγγύης Χανίων το οποίο διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά και σκοπό έχει την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας τόσο από τις συμμετέχουσες ομάδες όσο και από τους θεατές τα οποία θα προσφερθούν σε κοινωφελή ιδρύματα της πόλης. Στα πλαίσια εξωστρέφειας του δήμου θα πραγματοποιηθεί αγώνας επίδειξης με ομάδα απ’ την Αθήνα καθώς και αγώνας αλληλεπίδρασης ατόμων με ειδικές ανάγκες (τύπου μπασκιν). Στην κορύφωση των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ακόμα η βράβευση του μεγάλου Έλληνα καλαθοσφαιριστή Νίκου Γκάλη ο οποίος είναι επίτιμος καλεσμένος».

Απ’ την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης, τόνισε ότι για 3ο συνεχόμενο χρόνο του τουρνουά έχει παγκρήτιο χαρακτήρα καθώς συμμετέχουν ομάδες τόσο απ’ το Ρέθυμνο όσο και από το Ηράκλειο, ενώ συμπλήρωσε ότι τα Χανιά έχουν αναπτύξει μια σημαντική δυναμική στο πλαίσιο του εργασιακού αθλητισμού και ιδιαίτερα στο άθλημα του μπάσκετ.
 
Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Δήμου Πλατανιά κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης σημείωσε ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα βοηθώντας τους συναθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

Τέλος, ο εκπρόσωπος των ομάδων κ. Κωνσταντίνος Ζουριδάκης, προσκάλεσε το κοινό το απόγευμα του Σαββάτου 23 Απρίλη στο γήπεδο του Ταυρωνίτη και την Κυριακή 24 Απριλίου στο γήπεδο του Κλαδισού να παρακολουθήσουν του ημιτελικούς και τελικούς του τουρνουά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

ΠPOΓPAMMA TEΛIKΩN ΤΜΑ ΧΑΝΙΩΝ 2016

ΣABBATO 23/04/2016 – KΛEIΣTO ΓHΠEΔO TAYPΩNITH

18:00 A’ HMITEΛIKOΣ: KOΣMHMATA MOYΣOYPAΚΗΣ – EΥHΣ RESTAURANT CAFE
19:30 TEΛIKOΣ BOΛΩN ΓYNAIKΩΝ
19:45 TEΛIKOΣ TPIΠONTΩN ΑΝΔΡΩΝ 
20:00 B’ HMITEΛIKOΣ: KABA KAΣIMATHΣ – HAAGEN DAZS

KYPIAKH 24/04/2016 – KΛEIΣTO ΓHΠEΔO ΚΛΑΔΙΣΟΥ

14:00 MIKPOΣ TEΛIKOΣ 
15:30 MEΓAΛOΣ TEΛIKOΣ
17:00 AΠONOMEΣ ΣE NIKHTEΣ TOYPNOYA MΠAΣKET AΛΛHΛEΓΓYHΣ & BPABEYΣEIΣ
17:30 EΠIΔEIΞH BASKIN
18:00 ΦIΛIKOΣ ΑΓΩΝΑΣ: MEIKTH ΟΜΑΔΑ ΤΜΑ ΧΑΝΙΩΝ 2016 – MEIKTH OMAΔA MΠAΣKET EKA “NIKOΣ ΓKAΛHΣ” 35+
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (προαιρετικά, προσφορά τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων για τις φιλανθρωπικές δομές των Χανίων)

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook