Ο μαθητής της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Γουβών Ανδρέας Τζανίδης κατέλαβε (στην κατηγορία των ομαδικών τουλ (tul) εφήβων) την 3η θέση-χάλκινο μετάλλιο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TaekWonDo-ITF που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Μίκρα – PAOK Sports Arena,από 11 έως 17 Απριλίου 2016, με συμμετοχή περισσότερων από 1000 αθλητές από 31χώρες.

Με την κατάκτηση αυτή, εξασφάλισε την εισαγωγή του χωρίς εξετάσεις σε οποιοδήποτε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα(Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι)  επιθυμεί.          

Επόμενος στόχος του αθλητή είναι η πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Οι πρώτοι νικητές κάθε αγωνίσματος και κατηγορίας θα αποτελέσουν την Ελληνική Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwon-Do I.T.F. το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Άντρια της Ιταλίας τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο Ανδρέας Τζανίδης ασχολείται 12 χρόνια με το Taekwon-Do (ITF) στον Αθλητικό Σύλλογο Παγκρήτια Ακαδημία Taekwon-Do Ηρακλείου και είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 3 dan. Δάσκαλος και προπονητής του είναι ο Γεροντής Γιάννης, κάτοχος 6 dan, ο οποίος είναι διεθνής εκπαιδευτής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook