Επιστολή διαμαρτυρίας για την φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρεται:

"Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα διακινούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα ( από 23% σε 24%).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για (κακόγουστες) φήμες οι οποίες θα διαψευσθούν και θα πρυτανεύσει η οικονομική λογική.

Σε διαφορετική περίπτωση η αύξηση του ΦΠΑ θα φέρει άμεσα ανατιμήσεις τόσο στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όσο και στις υπηρεσίες που θα επιβαρύνουν το τουριστικό προϊόν και θα πληγούν για μια ακόμη φορά ανεπανόρθωτα οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από την ύφεση αλλά και από την 11μηνη επιβολή των ελέγχων κίνησης κεφαλαίων (Capital Controls).

Σε   καιρούς   μεγάλης   οικονομικής   κρίσης  σαν αυτή  που βιώνει η χώρα μας, η αύξηση  φόρων  έμμεσων  και   άμεσων και  όταν  έχουν  συνθλιβεί  τα  πραγματικά εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όχι μόνο δεν θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην οικονομία και στην αναμενόμενη ανάπτυξη, αλλά θα μεγεθύνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, την οικονομική ανισότητα, την παραοικονομία και την φοροδιαφυγή."