Επίσκεψη στην Ανατολική Κρήτη πραγματοποίησαν δύο (2) Ολλανδοί δημοσιογράφοι, τις προηγούμενες μέρες, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ολλανδίας και το τμήμα τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Οι δημοσιογράφοι που αρθρογραφούν στο περιοδικό Winq, ένα καθιερωμένο περιοδικό στην Ολλανδία που διαβάζεται πάνω από 115.000 άτομα, πραγματοποίησαν μια διαφορετική επίσκεψη στην Κρήτη με στόχο να γνωρίσουν την ανατολική πλευρά του νησιού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου μερίμνησε για την εξαιρετική τους ξενάγηση που περιελάμβανε επίσκεψη στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της περιοχής, στην μοναδική φύση, στις χρυσές αμμουδιές, στα ιστορικά μνημεία.

Οι δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων, οινογευσία των παραδοσιακών ποικιλιών καθώς και σε θαλάσσια σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη.

Εντυπωσιάστηκαν με την Κρητική κουζίνα και την αξία της στον τομέα της υγιεινής διατροφής και συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην προετοιμασία τοπικών φαγητών με βάση τα αγνά υλικά και το πολυβραβευμένο ελαιόλαδο της περιοχής.

Το τμήμα τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου προετοίμασε και μοίρασε διαφημιστικό υλικό και κρητικά προϊόντα στους δημοσιογράφους οι οποίοι αποκόμισαν τις θετικότερες εντυπώσεις από το νησί και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ταξίδι.

Η Π.Ε Λασιθίου ευχαριστεί ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθεια στην πραγματοποίηση αυτού του δημοσιογραφικού ταξιδιού, τους παρακάτω:

⦁    Τα ξενοδοχεία: Domes of Elounda, Chryssa Geitonia και Elounda Beach

⦁    Τα εστιατόρια: «Vai» και «Κοχύλια»

⦁    Για τις δραστηριότητες: Τον κ. Δημήτρη Αλτσιάδη (βόλτα με πολυτελές σκάφος), τους Βιοκαλλιεργητές Σητείας (οινογευσία), τον κ. Τζανέτο (βαρκάδα στο Μόχλος), την Anne Lebrun και τον κ. Γιάννη Πετράκη στο Μόχλος (βοτανικός περίπατος), τον κ. Μιχάλη Βασιλάκη στον Άγιο Νικόλαο (diving & water sports).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook