Οι φύλακες της λιμνοθάλασσας του Μπάλου ευχαριστούν ειδικά την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και στέλνουν ένα συγκινητικό μήνυμα για τον αδικοχαμένο 22χρονο ψαροντουφεκά.

Αναλυτικά στο μήνυμά τους αναφέρουν τα εξής:

"Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού τμήμα Κισάμου για την άμεση επέμβαση τους, στην λιμνοθάλασσα του Μπάλου στο ατυχές περιστατικό το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη 19-20. 

Θα ήθελα να τονίσω πως το έργο που προσφέρουν στην κοινωνία μας είναι πολύ μεγάλο και αξίζει στην ομάδα κάθε έπαινος. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως η συνεργασία που είχαμε με όλους τους εμπλεκόμενους στο άτυχο περιστατικό της 19-04-16 με 20-04-16 όπου στοίχισε την ζωή στον 22χρονο ψαροντουφεκά, ήταν η καλύτερη.

Χωριστήκαμε σε 3 ομάδες. 1η ομάδα ο Φύλακας Γ. Παναγάκης με τα μισά μέλη του Ε.Σ, 2η ομάδα ο Φύλακας Ε.Μ. Περάκης με τα υπόλοιπα μέλη του Ε.Σ και 3η ομάδα ο Ι. Γιαννενάκης με τον Ν. Σκαράκη ντόπιοι της περιοχής όπου ξεκίνησαν με φουσκωτό σκάφος την αναζήτηση του αγνοουμένου ως τότε ψαροντουφεκά.

Στην μεγάλη αυτή επιχείρηση έλαβαν μέρος ένα σκάφος του Λ.Σ και εναέρια ένα ελικόπτερο το οποίο πετούσε πάνω από τα κεφάλια μας καθ όλη την διάρκεια αναζήτησης.

Ξεκινώντας την αναζήτηση η ομάδα (1) κατευθύνθηκε νοτιοδυτικά του σημείου που μας είχε υποδείξει το Λ.Σ με ασύρματη επικοινωνία, η ομάδα (2) κατευθύνθηκε βορειοδυτικά του σημείου και η ομάδα (3) ξεκίνησε την αναζήτηση δια θαλάσσης για τα σημεία που δεν ήταν δυνατόν να ερευνηθούν με τα πόδια.

15 λεπτά μετά την έναρξη της αναζήτησης των ομάδων (1,2,3) η ομάδα (2) εντόπισε τον αγνοούμενο και αμέσως ενημερώθηκε το Λ.Σ και το ελικόπτερο. Στην συνέχεια μέλος του Ε.Σ με τον άτυχο νέο επιβιβάστηκαν στο σκάφος του Λ.Σ με προορισμό το Γ.Ν.Χ.  

Θέλουμε και ελπίζουμε στο μέλλον σαν φύλακες securiti, αφού υπάρχουμε στην περιοχή (αχρείαστοι να είμαστε σε τέτοιου είδους περιστατικά), ζητούμε την καλύτερη όσο και έγκαιρη ενημέρωσή μας σε οτιδήποτε αφορά για τα συμβάντα το ακρωτήριο της Γραμβούσας και την λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

Σας Ευχαριστούμε πολύ. Οι φύλακες του Μπάλου

Όσο για τον αδικοχαμένο νέο που άφησε την τελευταία του πνοή σε αυτόν τόπο έχω να πω μόνο. 

Καλό ταξίδι φίλε μου, δεν χάρηκα που σε γνώρισα έτσι, μα σε ένιωσα σαν Αδερφό μου για μια στιγμή. Δεν θα ξεχαστείς ποτέ από την μνήμη μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε.
Καλό κουράγιο στην Οικογένειά σου, θερμά συλλυπητήρια
Στην φωτογραφία που βασιλεύει ο ήλιος βασίλεψε και η ψυχούλα του αδικοχαμένου φίλου μας.
Ήλιε απου βασίλεψες και έκρυψες το φως σου σε ακολουθά απο πίσω σου ο νέος αδερφός σου"

Πηγή: sadentrepese.blogspot.gr