Μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα υιοθεσίας με το σλόγκαν «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο» στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς που διοργανώθηκε από το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων “Η προστασία των ζώων”  και το Δήμο Χανίων.

Πολλοί φιλόζωοι,γονείς μαζί με τα παιδιά τους αλλά και τουρίστες πήγαν στην πλατεία να δουν τα “αδεσποτάκια” αλλά και να ενημερωθούν για την υπεύθυνη υιοθεσία και τις ευθύνες που απορρέουν από μια τέτοια απόφαση.

Για τη σημερινή ημέρα είχε γίνει ένας διαγωνισμός τρισδιάστατων κατασκευών με θέμα τα ζώα όπου συμμετείχαν νηπιαγωγεία της πόλης.

Το βραβείο απέσπασε το ειδικό νηπιαγωγείο Χανίων και ο Αντιδήμαρχος κος Μαράκης βράβευσε τη μικρή μαθήτρια που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του σχολείου της.

Υπήρχαν πίνακες όπου είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες από τα αδεσποτάκια που φροντίζει ο σύλλογος, μαζί με τα χαρακτηριστικά και την ιστορία τους και πολλοί πολίτες ρωτούσαν πληροφορίες.

Από τα μεγάφωνα ακουγόταν τα ραδιοφωνικά σποτ του συλλόγου και της Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) που αφορούν στη στείρωση,στις κακοποιήσεις,στην αιχμαλωσία των εξωτικών και των κητωδών,ενώ στο περίπτερο του δήμου, εθελοντές του συλλόγου ενημέρωναν τους πολίτες για την υιοθεσία αλλά και απαντούσαν σε διάφορες απορίες τους.

Υιοθετήθηκαν τρία σκυλάκια,από τα οποία μόνο ένα παραδόθηκε στους υποψήφιους κηδεμόνες καθώς ήταν γνωστοί του συλλόγου.

Οι υποψήφιοι κηδεμόνες συμπλήρωσαν την αίτηση με τα στοιχεία τους,ενημερώθηκαν για τις προυποθέσεις και αφού συμφώνησαν,κανονίστηκαν τα ραντεβού για τη γνωριμία μας με το χώρο που θα διαβιεί το σκυλάκι.

Αισιόδοξη η εικόνα των μικρών παιδιών που χωρίς κανένα φόβο,χάιδευαν τα σκυλάκια και έδειχναν απόλυτα εξοικειωμένα,αλλά και οι γονείς που τα προέτρεπαν να το κάνουν.

‘Οπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “μπορεί τα σκυλάκια που υιοθετήθηκαν να ήταν λίγα,η προσέλευση του κόσμου όμως στην πρώτη ημέρα υιοθεσίας σε συνεργασία με το δήμο μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε αυτή τη δράση.

Ευχαριστούμε τα σχολεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τα έργα τους,όλους εσάς που παρεβρεθήκατε και τους χορηγούς μας που πρόσφεραν δίαφορα δώρα για τα σκυλάκια που υιοθετήθηκαν.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook