Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την απόλυση των σχεδόν 30 εργαζομένων της τηλεόρασης Κύδων και καταγγέλει την εργοδοτική αυθαιρεσία στα ΜΜΕ, εξέδωσε η τοπική επιτροπή Χανίων του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων καταδικάζουμε την απόλυση σχεδόν 30 εργαζομένων λόγω του επικείμενου κλεισίματος του τηλεοπτικού καναλιού ΚΥΔΩΝ, γεγονός που υπόκειται στα πλαίσια αιθαιρεσιών στα εργασιακά δικαιώματα στο χώρο των ΜΜΕ όπως οι καθυστερήσεις πληρωμών, η μη καταβολή δώρων Χριστουγέννων, η αλλαγή συμβάσεων δημοσιογράφων σε συμβάσεις “υπαλλήλων γραφείου” και πολλά ακόμη. Η προσπάθεια του ιδιοκτήτη του καναλιού να μείνει η λειτουργία του ανέπαφη από την κρίση εις βάρος των εργαζομένων αποτελεί παράδειγμα για το πώς οι μεγάλες επιχειρήσεις προσπαθούν να κρατήσουν “κομμάτι της πίτας” στην αγορά προς όφελος των ιδιοκτητών και μετόχων τους.  Η κατάσταση που βρίσκεται ο σταθμός το τελευταίο διάστημα βέβαια το μόνο που προκαλούσε ήταν το αίσθημα της αβεβαιότητας για πιθανή απομάκρυνση των εργαζομένων μέρα με τη μέρα, στα πλαίσια της παρακμής που έχουν πέσει τα ΜΜΕ όσο αφορά τις εργασιακές συνθήκες.

Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν ξεκάθαρα το ρόλο της εργοδοσίας στα ΜΜΕ και τη σχέση που έχουν οι καναλάρχες με την εκάστοτε κυβέρνηση μόνο και μόνο για να αναπαράγουν τη διαπλοκή και να ικανοποιούν τα συμφεροντά τους εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι χρόνο με το χρόνο δουλεύουν σε χειρότερες συνθήκες, με ελάχιστες αμοιβές, πετσοκομμένες ή ανύπαρκτες ασφαλίσεις, τρομοκρατία και εκβιασμούς από τα αφεντικά και μάλιστα με κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στον κλάδο! Από την εποχή των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέχρι και σήμερα που ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκονται στην κυβέρνηση η λειτουργία των ΜΜΕ ανακυκλώνει την ίδια λογική και παρ’ όλο που ο Τσίπρας έταζε “λαγούς με πετραχείλια” για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απέκτησε τους καλύτερους δεσμούς με τους καναλάρχες, ενώ ταυτόχρονα με το τρίτο μνημόνιο, αλλά και με το επόμενο που φέρνει σε συμφωνία με την ΕΕ, προωθεί την ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών συνθηκών και την εξόντωση της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθό δεν πρέπει να είναι παιχνιδάκι κανενός εργοδότη. Η αυθαιρεσία και η εκμετάλλευση από μεριάς των αφεντικών προς τους εργαζομένους είναι ανάγκη να απαντηθεί συλλογικά και δραστικά μέσα από την ενότητα στη βάση του αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα στο χώρο των ΜΜΕ και κόντρα στις λογικές παρακμής που αναπαράγονται στην ΕΣΗΕΠΗΝ μέχρι σήμερα. Συντονισμός και οργάνωση της πάλης μας για υπεράσπιση των απολυμένων εργαζομένων του καναλιού ΚΥΔΩΝ σε σύνδεση με τους επερχόμενους αγώνες του κόσμου της δουλειάς!

•    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
•    Καμιά σκέψη για ανασφάλιστη, ελαστική, απλήρωτη εργασία.
•    Τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
•    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
•    Η εργοδοτική αυθαιρεσία δε θα μείνει αναπάντητη!
•    Η λειτουργια των ΜΜΕ να περάσει στα χέρια των εργαζομένων!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook