Μια νέα εμπειρία με οργανωμένες εκδρομές για τη Γαύδο, ξεκινά εδώ και μερικές μέρες και η Gavdos Cruises ετοιμάζεται να «χαράξει ρότα» για το όμορφο νησί της Καλυψούς.

Πλέον, όσοι θέλουν να επισκεφθούν το νησί, μπορούν να το κάνουν εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, με το ταχύπλοο Τάλως της Gavdos Cruises.

Καπετάνιος μας, ο “καπετάν Κώστας”, ντόπιος ψαράς που γνωρίζει την θάλασσα και τις ακτές της Γαύδου, όσο λίγοι, εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του νησιού και περιπλανηθείτε σ’ έναν ανεξερεύνητο παράδεισο, πιο εύκολα από ποτέ.

Οι εκδρομές

Οι εκδρομές της Gavdos Cruises, θα είναι ημερήσιες, με αναχώρηση από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων, στις 09:30 το πρωί και άφιξη περίπου σε μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά, δηλαδή στις 10:45.

Μετά την άφιξη, οι επιβάτες, θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ελεύθερα την ημέρα τους, στο νησί και να κάνουν ότι τους ευχαριστεί (περιπάτους στους οικισμούς, μπάνια στις όμορφες παραλίες κ.α.).

Οι αναχωρήσεις είναι προγραμματισμένες, στις 17:30 το απόγευμα με προορισμό και πάλι το λιμάνι της Χώρας Σφακίων, όπου το πλοίο φτάνει στις 18:50.

Στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται και…special days! Θα υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες, όπου στην εκδρομή θα περιλαμβάνεται περίπλους του νησιού της Γαύδου ή σύντομο πέρασμα από το Λουτρό, αλλά και άλλες εκπλήξεις που θα μάθουμε μέσα στο καλοκαίρι.

Αρχικά, για το μήνα Μάϊο, οι εκδρομές θα γίνονται σε καθορισμένες ημερομηνίες, ενώ από τον Ιούνιο και μέχρι το Σεπτέμβριο, οι εκδρομές θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Επόμενη προγραμματισμένη εκδρομή την Παρασκευή 06 Μαίου, στις 09:30, από τη Χώρα Σφακίων.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδρομών

Το σκάφος

Το Τάλως είναι ένα σύγχρονο τουριστικό σκάφος, που πληρεί όλους τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας.

Το μήκος του είναι 14 μέτρα και διαθέτει 2 κύριες μηχανές, οι οποίες εξασφαλίζουν την γρήγορη και άνετη μετακίνηση των επιβατών.

Οι χώροι του είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικοί και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 33 επιβάτες. Το σκάφος διαθέτει επίσης, 2 καμπίνες και 2 τουαλέτες για το κοινό, ενώ υπάρχει επίσης και πάγκος με νερά και αναψυκτικά.

Το νησί της Γαύδου

Γαύδος… Ένα πανέμορφο νησί με τη δική του ξεχωριστή παρουσία στο χρόνο. Το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης και ένας προορισμός που συναρπάζει και σαγηνεύει!

Η άγρια ομορφιά, τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, οι ονειρικές παραλίες και το κεδρόδασος, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού που το κάνουν ξεχωριστό.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα στενά, πευκόφυτα δρομάκια του νησιού και να επισκεφθεί τους 5 βασικούς οικισμούς με τα μικρά σπιτάκια, τα λιγοστά δωμάτια και τα γραφικά ταβερνάκια.

Σήμα κατατεθέν βέβαια είναι οι εντυπωσιακές παραλίες του νησιού, με τις χρυσές ακρογιαλές και τα κέδρα που πολλές φορές φτάνουν ως τη θάλασσα. Οι παραλίες Καραβέ, Κόρφος, Λακκούδι, Τρυπητή, Μπο, Φετιφέ, Σαρακίνικο, Αγιάννης, Λαυρακάς, Πύργος και Ποταμός είναι οι κυριότερες γνωστές του νησιού και κάθε μια από αυτές έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Στα αξιοθέατα του νησιού περιλαμβάνεται ο Φάρος της Γαύδου που βρίσκεται στην Άμπελο σε ύψος 368 μέτρων, το λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται στο Μετόχι και εκθέτει δεκάδες είδη λαϊκής Γαυγιώτικης τέχνης και φυσικά το κεδρόδασος, ένα σημαντικό οικοσύστημα σπάνιας ομορφιάς που κινδυνεύει και γι’ αυτό προστατεύεται.

Η Γαύδος βέβαια μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις, καθώς μαζί με τη γειτονική Γαυδοπούλα, αποτελεί σταθμό μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και καταφύγιο για τα απειλούμενα είδη της μεσογειακής φώκιας και της χελώνας Caretta caretta.

Ανακαλύψτε λοιπόν, αυτή την άγνωστη Γαύδο….

GAVDOS CRUISES

Τηλ. επικοινωνίας: 6981920076

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook