Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι προσεχώς ξεκινά η εκτέλεση του πρώτου κύκλου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2016 σε όλους τους Δή-μους της Π.Ε. Ρεθύμνης.  Τα ειδικά συνεργεία θα πραγματοποιούν ψεκασμούς, με κατάλληλα εγκεκριμένα σκευάσματα, για την αποτελεσματική εξόντωση των κουνουπιών σε μεγάλες εστίες στάσιμων νερών γύρω από τους οικισμούς. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια όλο το χρόνο με στόχο την καταπολέμηση των κοινών και ανωφελών κουνουπιών αφενός στο υδρόβιο στάδιο (αυγό – προνύμφη –νύμφη) και αφετέρου στο τέλειο έντομο.

Στα πλαίσια της έναρξης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα, που μας πέρασε, ενημερωτικές συναντήσεις, στο Δήμο Ρεθύμνης και  στο Δήμο  Μυλοποτάμου  με  τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μυλοποτάμου και Ανωγείων , με στόχο την έγκαιρή και έγκυρη ενημέρωση του παραπάνω προγράμματος. 

Επειδή αναμένεται έντονα θερμό θέρος, εκτός από τα ειδικά συνεργεία ψεκασμών οι πολίτες θα πρέπει να εφαρμόζουν μέτρα αποφυγής ανάπτυξης των κουνουπιών στον ιδιωτικό τους χώρο προκειμένου να προστατεύονται άμεσα με μείωση της  έκθεσης σε τσιμπήματα αυτών των εντόμων, τα οποία  είναι γνωστό ότι αποτελούν πιθανούς φορείς μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, όπως είναι η νόσος από τον ιό του  Δυτικού Νείλου.