MHXANIΣMO που επιτρέπει στις υπηρεσίες του Yπουργείου Οικονομικών να διασταυρώνουν τα στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο το Yπουργείο Οικονομικών είναι σε θέση με την άρση του τραπεζικού απορρήτου να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα που έχουν σταλεί το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό και θα καλέσει όλους αυτούς τους καταθέτες να δηλώσουν τα στοιχεία.

Ταυτόχρονα το υπουργείο είναι σε θέση να προχωρήσει και στη διασταύρωση τόκων από καταθέσεις στο εξωτερικό αλλά και από τη χρήση πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού. «Είναι ευκαιρία όποιος θεωρεί ότι έχει κενό με τις φορολογικές αρχές να προσέλθει και να δώσει τα στοιχεία αυτά, γιατί για το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία είναι προσιτά και οι έλεγχοι θα γίνουν», προειδοποίησε ο υπουργός.

express

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook