Την αποχώρησή του από μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανακοίνωσε ο Μιχάλης Αλεξάκης, υποψήφιος βουλευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Αλεξάκης με ανακοίνωσή του που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εξηγεί ότι επέλεξε την “ανεξαρτητοποίηση” από το κίνημα διαφωνώντας με τον “τρόπο προσέγγισης, διαχείρισης και επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων, που ακολουθεί η κυβέρνηση”.

Αναλυτικά το κείμενο παραίτησης του κ. Αλεξάκη έχει ως εξής:

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και αφότου κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια συνεννόησης και συνεργασίας, εξαντλώντας κάθε όριο που μου επιβάλλει η ηθική μου, αποφάσισα σήμερα να δηλώσω στον κ,Γενικο γραμματέα του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ την παραίτηση μου από Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, από την θέση του Περιφερειάρχη Κρήτης στον τομέα Αλληλεγγύης και Εθελοντιμού των ΑΝΕΛ. Από ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ και από ΜΕΛΟΣ του κινήματος. 

Τελικά όταν δεν πιστεύεις σε τίποτα άλλο παρά στο κόμμα σου και μάλιστα με δογματικό τρόπο, είσαι καταδικασμένος να ζήσεις την επανάληψη της κατάστασης που επιδίωξες .Διότι με την απραξία δεν μπορεί ν’ αλλάξει ο κόσμος. 

Άρα με απλώς κατηγορίες δίχως πράξη το μόνο που πετυχαίνεις είναι η αλλαγή της αλλαγής, δηλαδή η επιστροφή στην κατάσταση την αρχική. Οι απόψεις μου πλέον δεν ταυτίζονται με τον τρόπο προσέγγισης, διαχείρισης και επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που επιβάλλει να ακολουθήσω την επιλογή της ανεξαρτητοποίησης. Οι διαφωνίες μου με τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του τόπου οξύνθηκαν μετά τα πρόσφατα γεγονότα που απασχόλησαν και κατ’ ουσία τάραξαν την κοινή γνώμη. Θέματα παιδείας, σύμφωνο συμβίωσης θέμα Μουζάλα, συνεχιζόμενος ενφια , υπερφορολόγηση,μη λήξη των καπιταλ κοντρολς, παραχώρηση των αεροδρομίων, Ειδωμένη ,μεταναστευτικό ,Λιμάνι Παιραιά, καταλήστευση των πολυτεκνικών επιδομάτων. απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Γελοίο και επικίνδυνο ασφαλιστικό και τώρα δημιουργία καταυλισμού παράτυπων μεταναστών στα Χανιά Δυστυχώς ποτέ δεν εισακούστηκαν οι ενστάσεις και ανησυχίες μου σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία . Η Πατρίδα είναι το κοινό μας σπίτι. Δεν μπορούμε αδρανείς να παρακολουθούμε την αριστερά των φρικιών και των ταγαροπολιτικών που δεν πιστεύουν στο Έθνος και το μισούν να διαλύουν την χώρα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου επι 4 εκλογικές αναμετρήσεις, τον Γ.Γ. του Κινήματος κ. Ιωάννη Μοίρα. Καθώς και την Γ.Γ του τομέα Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού κ. Μίκα Παπά Σέβου, επίσης και όλα τα στελέχη που συνεργαστήκαμε στον κοινό αγώνα τόσα χρόνια. Ελπίζω να ανταμώσουμε ξανά σε άλλα μετερίζια…

Μετά τιμής
Αλεξάκης Μιχάηλ κτηματομεσίτης εκτιμητής ακίνητης περιουσίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook