Τελευταία ενημέρωση 23.00

Ώρες αγωνίας βιώνουν συγγενείς και φίλοι του 60χρονου ψαρά η τύχη του οποίου αγνοείται απο το πρωί στην θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ηρακλείου.

Η επιχείρηση ανεύρεσής του συνεχίζεται, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι αυτή την ώρα.

Όλα άρχισαν όταν ένας πατέρας και ένας γιος αποφάσισαν να πάνε για ψάρεμα με τη βάρκα τους. 

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η βάρκα αναποδογύρισε με αποτέλεσμα και οι δυο να βρεθούν στη θάλασσα. Η βάρκα εντοπίστηκε από εκπαιδευτικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ηρακλείου. 

 

 

Αμέσως κλήθηκαν οι λιμενικές αρχές ενώ και η πυροσβεστική που είχε κληθεί εντόπισε παραθαλάσσια τον γιο ο οποίος είχε καταφέρει να βγει μόνος του στην ξηρά.

Ο γιος ενημέρωσε ότι βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του στη βάρκα. Έτσι ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του 60χρονου πατέρα, στην οποία συνδράμουν το λιμενικό, η πυροσβεστική υπηρεσία, το ρυμουλκό «Μινώταυρος» όλα τα επαγγελματικά σκάφη του Ηρακλείου καθώς και τρία σκάφη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών σκαφών με πλήρωμα τους Μανώλη Παρασκευά. Γιώργο Γιωργαντα, Στέλιο Μανθεάκη, Γιώργος Καλογεράκης, Γιώργος Αγαπάκης και Μανώλη Στεφανάκη, οι οποίοι έφτασαν και πρώτοι στο σημείο, 30 λεπτά μετά το συμβάν.

Έρευνες έγιναν και με αεροσκάφη, ενώ το αεροπλάνο του “Κρητικού Αετού” εντόπισε το σκάφος του άτυχου ψαρά.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον πύργο ελέγχου Αερολιμένα Ηρακλείου, για περιστατικό ανατροπής σκάφους εκατό (100) μέτρα από την ακτή, βορειοανατολικά του αερολιμένα Ηρακλείου. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν έναν 30χρονο να έχει εξέλθει από την θάλασσα που δήλωσε ότι, αγνοείται ο 60χρονος πατέρας του με τον οποίο κολυμπούσαν μαζί μετά την ανατροπή του Α/Κ σκάφους “ΕΥΑ” Λ.Η. 1491 στο οποίο επέβαιναν.
Υπό τον συντονισμό του του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής, ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού του αγνοούμενου αλιέα από θαλάσσης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καταδυτικό σκάφος με άνδρες της ΕΜΑΚ, σκάφη του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών καθώς και παραπλέοντα Α/Κ και Ρ/Κ σκάφη και ιδιώτες δύτες. Παράλληλα, από ξηράς συμμετείχαν περιπολικά οχήματα Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Ηρακλείου, της 11ης μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Ηρακλείου καθώς και εθελοντές, ενώ από αέρος έρευνες διενήργησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μεσημβρινές ώρες σήμερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι έρευνες από θαλάσσης συνεχίστηκαν από το Ρ/Κ “ΜΕΝΤΟΡΑΣ” Ν./Η. 155 καθώς και από Υπηρεσιακά και ιδιωτικά οχήματα από στεριά, ενώ το “ΕΥΑ” βυθίστηκε ολικά χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.
Έρευνες προς εντοπισμό του αγνοούμενου αλιέα πρόκειται να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας με πλωτά και εναέρια μέσα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Δείτε το βίντεο που μας έστειλε ο κ. Μανώλης Στεφανάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook