Την προσπάθεια και τη σημαντική διάκριση των μαθητών του Λυκείου Γαζίου Γιώργου Μαυρικάκη, Μάνου Συσκάκη και Άγγελου Τσικαλά, οι οποίοι με την επίβλεψη της χημικού Ελένης Κοκαράκη κατάφεραν να αποσπάσουν το βραβείο Best Original στην κατηγορία της χημείας στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC 2016, επιβράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου.

Σε πανηγυρική συνεδρίαση του Δ.Σ., ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης απένειμε τιμητικούς επαίνους στους μαθητές, στην καθηγήτριά τους και στη Λυκειάρχη Ζ. Λεμονή, τονίζοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που υπάρχει στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Μαλεβιζίου και που έχει ως αποτέλεσμα πολλές και σημαντικές διακρίσεις, ενώ συνεχάρη τους γονείς των μαθητών για την επιτυχία των παιδιών τους.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς συνεχάρησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Αντωνογιαννάκης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Κ. Καμπιτάκης και Μ. Χριστοδουλάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Γ. Ντουλάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λύκειο Γαζίου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» ήταν το μοναδικό από την Κρήτη που συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο συμμετείχαν 250 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διοργανωτής ήταν το Κολέγιο «Ανατόλια» και το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, του ερευνητικού κέντρου CERN και της Ένωσης Ευρωπαίων Φυσικών.

Η εργασία των μαθητών του Λυκείου Γαζίου είχε τίτλο: «Περιβαλλοντικοί ρύποι και υδρόβια ζωή»