Κάλεσμα για συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου στην πλατεία Ελευθερίας απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Όλοι στη μάχη της Απεργίας! Η καλύτερη τιμή στην εξέγερση των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886 είναι η επιτυχία της. Στήνουμε εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 1ΜΑΗ  ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ     «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού  την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6 ΜΑΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Η 19:3Ο .

Η βραβευμένη ταινία από το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αφηγείται την ιστορία της σύγκρουσης του 1913-14 μεταξύ της Ένωσης Ανθρακωρύχων Αμερικής (United Mine Workers of America) και των εταιρειών άνθρακα κάτω από την ηγεσία του Ροκφέλερ. Μια ιστορία ξεχασμένη, φυλαγμένη ωστόσο στη μνήμη των παιδιών και των εγγονών τους που μας τη μεταφέρουν με συγκίνηση, γεμάτοι υπερηφάνεια για τους δικούς τους και θυμό για τις αδικίες που αντιμετώπισαν.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Ήδη το σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής και τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί στην Ολομέλεια. Από πολύ νωρίς το ΠΑΜΕ είχε καλέσει τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα χαρακτηρίζοντας κάθε παρέμβαση στο Ασφαλιστικό ως αιτία πολέμου. Το Ασφαλιστικό είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια, αφορά τη ζωή μας. Φτάνοντας στην τελική ευθεία καλούμε τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Δεν επιτρέπεται να λιποτακτήσει κανείς από αυτήν τη μάχη.

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ταυτίστηκε πλήρως με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υλοποιώντας την πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε την προηγούμενη βδομάδα, δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο “νόμος-λαιμητόμος” που του απέδωσαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία».

Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών. Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δε θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη φτώχεια, στη σύγχρονη σκλαβιά, στη ζωή χωρίς μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία!

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο τον ιδρώτα και το αίμα μας.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ 10π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ 11π.μ. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook