Ακίνητα της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας- Υπηρεσίες Α.Ε. βγάζει για μία ακόμη φορά στην αγορά η Εθνική Τράπεζα ως ειδική εκκαθαρίστρια της εταιρείας.

Η Εθνική απευθύνει δημόσια πρόσκληση για τη συμμετοχή – έως τις 9 Μαίου – σε εκποίηση με ελεύθερη διαπραγμάτευση, για συνολικά έξι ακίνητα  τα οποία θα μεταβιβασθούν ως έχουν- εφόσον φυσικά βρεθούν ενδιαφερόμενοι, δεδομένου ότι αντίστοιχες διαδικασίες έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν, από το 2009 και μετά.

Ένα από αυτά τα ακίνητα, είναι και εκείνο της πρώην Κοινότητας Μουζουρά Ακρωτηρίου και νυν Δήμου Χανίων, το οποίο είχε παραχωρηθεί στην τότε Ολυμπιακή Αεροπορία προκειμένου να γίνουν οι εγκαταστάσεις λειτουργίας  εξομοιωτή πτήσεων για την εκπαίδευση των πιλότων.

Φωτο αρχείου

Πράγματι το Κέντρο Εκπαίδευσης λειτούργησε με επιτυχία μέχρι την «διάλυση» της εταιρείας. 

Στην συνέχεια η “Εθνική Κεφαλαίου” (ειδική εκκαθαρίστρια της πρώην Ολυμπιακής), θεωρώντας το ακίνητο ως περιουσία της Ολυμπιακής ξεκίνησε από τον Μάιο του 2013 τις προσπάθειες εκποίησης του ακινήτου.

Όλες οι δημοπρασίες ήταν άγονες, ενώ τον Ιούνιο του 2013, η διαδικασία μπλοκαρίστηκε και με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τον Δήμο Χανίων μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο λόγος που ο Δήμος είχε ζητήσει την ακύρωση της δημοπρασίας, είναι πως το 69% της έκτασης του συγκεκριμένου ακινήτου, είχε παραχωρηθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία απο την πρώην κοινότητα Μουζουρά υπο τον όρο, πως εαν διακοπεί η λειτουργία της σχολής του εξομοιωτή ή εαν αλλάξει χρήση ο χώρος, τότε το ακίνητο θα επιστραφεί στην αυτοδιοίκηση (τότε η κοινότητα Μουζουρά, σήμερα ο Δήμος Χανίων).

Τον Νοέμβριο του 2015 έγινε και πάλι μια άγονη δημοπρασία, ενώ τώρα και πάλι επαναλαμβάνεται η προσπάθεια όπως φαίνεται στην διακήρυξη που δημοσιεύθηκε από την «Εθνική».

Β. 4 Η ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ακίνητο εξομοιωτών πτήσεων στο Δήμο Χανίων, Δημοτικό Διαμέρισμα Μουζουρά. Περιλαμβάνει γήπεδο 59.169,60 τ.μ., κτιριακό συγκρότημα τεσσάρων επιπέδων συνολικής επιφανείας 7.092,62 τ.μ. και φυλάκιο 22,71 τ.μ., μετά των υπαρχόντων σε αυτό κινητών πραγμάτων. Σημειώνεται ότι ποσοστό 69% εξ αδιαιρέτου του οικοπέδου του ακινήτου διεκδικείται από το Δήμο Χανίων. – Ποσό Εγγύησης: 350.000 €

Να σημειωθεί πως ενώ στην δημοπρασία του Νοεμβρίου του 2015 η εγγύηση ήταν 500.000 ευρώ, τώρα το ποσό κατέβηκε στις 350.000 ευρώ, κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητα για εκποίηση του ακινήτου, παρά το ότι στην διακήρυξη αναγράφεται πως ποσοστό 69% “διεκδικείται απο τον Δήμο Χανίων”.

Ερωτηματικά προκαλεί το ότι αυτή την φορά, το θέμα δεν έχει τεθεί καν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, ούτε έχει γίνει γνωστή η οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς του Δήμου Χανίων για υπεράσπιση της δημοτικής αυτής περιουσίας.

Και απομένουν μόλις δέκα ημέρες από την 9η Μαίου , ημέρα λήξης της προθεσμίας κατάθεσης των προσφορών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook