Ολοκληρώθηκαν οι Οινικές Διαδρομές που διοργάνωσε η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και την Ομάδα Τουρισμού του Δικτύου Εθελοντών  του Δήμου Ηρακλείου.

Ήταν τρεις Κυριακάτικες θεματικές Διαδρομές – Εκδρομές με στόχο την ανάδειξη του Οίνου από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε αρχαία μονοπάτια, σε λαξευτά πατητήρια, σε περιοχές με σπάνια είδη χλωρίδας, σε ξεχωριστούς αμπελώνες αλλά και σε 6 αξιόλογα οινοποιία που δίνουν γεύσεις μοναδικές.

Τις Οινικές Διαδρομές ακολούθησαν 180 άτομα, 60 σε κάθε διαδρομή, και ανακάλυψαν δρόμους της Κρήτης με γεύσεις, αρώματα και εικόνες ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς …

Όλοι όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να δουν μία άλλη πλευρά του νησιού ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζήτησαν τη διεύρυνση τέτοιων δράσεων.

Στις τρεις αυτές θεματικές Διαδρομές – Εκδρομές όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε περιοχές της Πεδιάδας, του Μονοφατσίου, του Μαλεβιζίου.

Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να δουν και να μάθουν για τα μνημεία και για την ιστορία του τόπου και, βέβαια, να μιλήσουν για το κρασί αλλά και να το απολαύσουν.

Μαζί τους ήταν οι εθελοντές ξεναγοί του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης κ. Γιώργος Μαυράκης και κ. Μαρία Καπλαγκιόζη, ο γεωλόγος κ. Στέλιος Μανωλιούδης, ο αρχαιολόγος κ. Βαγγέλης Χαριτόπουλος ενώ την πρωτοβουλία υποστήριξαν τα Τουριστικά Γραφεία, που εξασφάλισαν δωρεάν την μετακίνηση των συμμετεχόντων: DELTA NET,  HELLENIC ZEUS, TERRA SANTA TRAVEL
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook