Με την υπόσχεση προς τους πολίτες των Χανίων ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με γνώμονα το γενικό καλό, ως «υπηρέτης» της πόλης, από τη  θέση του δημοτικού συμβούλου, ο πρώην αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας Χανίων, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, αποχαιρέτισε τους συναδέλφους του στη Διεύθυνση Πρασίνου, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο δήμο Χανίων και την τοποθέτηση νέων αντιδημάρχων στο δήμο.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο κ. Κοτζαμιχάλης σημειώνει

Οι αρχαίοι ΄Ελληνες πίστευαν πως η ευημερία ενός πολίτη δεν είναι ολοκληρωμένη όταν αυτός ζει σε μια μη ευημερεύουσα πόλη. Και τούτη η πεποίθηση αποτελεί την κινητήριο δύναμη για τη δική μου συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας, στην τοπική πολιτική σκηνή των Χανίων. Συμμετέχω για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ανάπτυξη της πόλης μας, στην πρόοδό της, στην επίτευξη της ευημερίας της. 

Τώρα, που ένας κύκλος αυτής της συμμετοχής μου κλείνει, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μου στην προηγούμενη πρόσφατη πορεία μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, οι οποίοι μέσα από αντίξοες συνθήκες – ελλείψεις τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό- έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την υλοποίηση του έργου που είχαμε αναλάβει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε πολίτη των Χανίων που με την κριτική του και τις επισημάνσεις του, θετικές και αρνητικές, συνέβαλε στο να γινόμαστε καλύτεροι και στο να γεμίζουμε δύναμη και θάρρος για να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Σε αυτούς τους πολίτες και ιδιαίτερα σε εκείνους που μου έδωσαν με την ψήφο τους τη δυνατότητα να υπηρετώ την πόλη μου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με στόχο πάντα το γενικό καλό και αμετακίνητος από τις αξίες που ορίζουν τη δράση μου, την ακεραιότητα, τη δικαιοσύνη, την ανάδειξη και κυριαρχία της αλήθειας.

Και τούτο το τελευταίο είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα, καθώς χρειάζεται θάρρος και παρρησία, τόλμη και αρετή. Η αλήθεια απαιτεί συγκρούσεις και απώλειες, παρόλα ταύτα, για να θυμηθούμε για άλλη μια φορά τους αρχαίους ΄Ελληνες, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν Πολίτη από το να μην παίρνει θέση όταν η Πόλις μοιράζεται σε ομάδες. 

Μια πλευρά της Δημοκρατίας έγκειται ακριβώς στη σύγκρουση των διαφορετικών απόψεων μέσα από το διάλογο που αποτελεί και τη βαθύτερη ουσία της. Τίθενται οι απόψεις, αναλύονται, λαμβάνονται οι αποφάσεις, επικρατεί η άποψη της πλειοψηφίας. Μόνο με αυτό τον τρόπο εξελίσσονται και προοδεύουν οι κοινωνίες των ανθρώπων.

Μιχάλης Κοτζαμιχάλης
Δημοτικός Σύμβουλος,
Πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου  & Καθαριότητας Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook