Δηλώνοντας πως «Δεν κρίνουμε την απόφαση των αρμοδίων λειτουργών», ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης χαρακτηρίζει ως «τουλάχιστον υπερβολική» την απόφαση προφυλάκισης των τριών από την Κριτσά, που συνελήφθησαν για κατοχή σημαντικών ποσοτήτων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

«Η απόφαση για την προφυλάκιση  των συμπολιτών μας εξέπληξε την τοπική κοινωνία», αναφέρει στην δήλωσή του ο Βουλευτής, αν και οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη και επομένως δεν υπάρχει – ακόμη – απόφαση των δικαστικών αρχών για το αν θα προφυλακισθούν ή όχι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι 46 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, βάρους 73 κιλών περίπου, μαζί με φυτίλι και πυροκροτητές βρέθηκαν στην διάρκεια επιχείρησης σε χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα και οι τρεις που κατηγορούνται για την κατοχή τους, ηλικίας 32 και 21 ετών συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα.

Να σημειωθεί πως στην Κριτσά και στην διάρκεια της "δεύτερης Ανάστασης" το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, υπήρχε η συνήθεια της ρίψης των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, κάτι που φέτος δεν έγινε λόγω της επέμβασης των αστυνομικών.

Μάλιστα υπήρξε και ένταση η οποία εκτονώθηκε μετά απο παρέμβαση του κ.Θραψανιώτη.

Πάντως στο χωριό η κατάσταση είναι φορτισμένη με κατοίκους να στέκονται στο πλευρό των τριών συλληφθέντων.

Δείτε την γραπτή δήλωση του κ. Θραψανιώτη

Η απόφαση για την προφυλάκιση  των συμπολιτών μας εξέπληξε την τοπική κοινωνία. Δεν κρίνουμε την απόφαση των αρμοδίων λειτουργών. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι συμπολίτες συμμετείχαν σ’ ένα έθιμο χρόνων, ότι παρουσιάστηκαν από μόνοι τους στην αστυνομία  κατόπιν υπόδειξης των επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης  και κατά γενική ομολογία οι συγκεκριμένοι δεν έχουν δείξει σημεία παραβατικότητας.

Χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το σκεπτικό της παραπομπής,  το γεγονός της αντιμετώπισης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας με όρους κατοχής εκρηκτικών, είναι τουλάχιστον υπερβολικό. 

 

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook