«Επίθεση» στην Τράπεζα της Ελλάδας έκαναν οι Anonymous σύμφωνα με τα δημοσίευματα του διεθνούς τύπου.

Η επίθεση έγινε τα τελευταία 24ωρα και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι servers της Τράπεζας της Ελλάδος έμειναν εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 6 ώρες.  Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μία από τις πρώτες Τράπεζες που φέρεται να στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες, με επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS attack).  

Η επιχείρηση «OpIcarus» άρχισε τον Ιανουάριο του 2016 και συνεχίστηκε τον Μάρτιο. Οι χάκερ-ακτιβιστές που βρίσκονται πίσω από αυτή την πράξη πιστεύουν πως οι τράπεζες και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και καταγράφουν τη διαμαρτυρία τους πηγαίνοντας αυτόν τον «πόλεμο», όπως αναφέρουν, στο επόμενο επίπεδο.

«Ο Όλυμπος θα πέσει. Πόσο βολικό που ο Ίκαρος βρήκε τον δρόμο του πίσω στην Ελλάδα», αναφέρουν οι Anonymous στο παρακάτω βίντεο, στο οποίο ανακοινώνουν την επίθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Όπως προαναγγέλλουν στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, επόμενος στόχος των Anonymous θα είναι η Τράπεζα της Αγγλίας και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook