Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών αλλά και επισκεπτών, ο Δήμος Πλατανιά γιόρτασε την Τρίτη 3 Μαΐου στα Μεσκλά – στην τοποθεσία “Βρύση Νικολιανών” – την Πρωτομαγιά,  παρέα με το παραδοσιακό συγκρότημα του Ανδρέα Μανωλαράκη και το χορευτικό σύλλογο «Ονειροκρήτες» .    

Σ’ ένα περιβάλλον μοναδικού φυσικού κάλλους – το οποίο εξωραΐστηκε και αναβαθμίστηκε το 2012 με πρωτοβουλία του Δήμου Πλατανιά και το οποίο αποτελεί, έκτοτε, καθιερωμένο τόπο συνάντησης κάθε Πρωτομαγιά, αλλά και σημείο αναφοράς και επίσκεψης, όλο τον χρόνο (για φυσιολάτρες, πεζοπόρους, ποδηλάτες κλπ) –  οι παρευρισκόμενοι, κάθε ηλικίας , είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν  με χορό και τραγούδι – ξεφεύγοντας έστω και για λίγο, από την δύσκολη καθημερινότητα –  και να απολαύσουν τις ομορφιές της περιοχής.

Τους παριστάμενους στην εκδήλωση – η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μεσκλών – Ζούρβας και το Τοπικό Συμβούλιο Μεσκλών, με τη συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού και του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, καλωσόρισε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα επίκαιρα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς τονίζοντας ότι «η Εργατική Πρωτομαγιά, που σήμερα εορτάζεται επίσημα, είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων η οποία εξακολουθεί να σηματοδοτεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων που πισωγυρίζουν στη χώρα μας». 

Παράλληλα, ο κ. Μαλανδράκης δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σημειώνοντας ότι «η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη και προνόμιο ταυτόχρονα, για όλους μας. Ευθύνη για να προστατέψουμε τον πλανήτη και να τον διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές, προνόμιο για να απολαμβάνουμε τις ομορφιές και τον πλούτο του» φέρνοντας ως παράδειγμα το ειδυλλιακό φυσικό τοπίο που φιλοξενούσε την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook