Κάτι που σε χώρες της Δύσης θεωρείται αυτονόητο, στο συντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, όταν ανακοινώνεται, γίνεται είδησηΚάτι που σε χώρες της Δύσης θεωρείται αυτονόητο, στο συντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, όταν ανακοινώνεται, γίνεται είδηση

Στην Σαουδική Αραβία οι γυναίκες για να παντρευτούν χρειάζονται άδεια από ένα αρσενικό μέλος της οικογένειάς τους. Έτσι, μέχρι σήμερα, όταν γινόταν ένας γάμος το πιστοποιητικό γάμου δινόταν μόνο στον σύζυγο. Πρόσφατα, όπως μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA, το υπουργείο Δικαιοσύνης στην χώρα ψήφισε νέο νόμο με τον οποίο και οι γυναίκες θα έχουν το δικαίωμα να αποκτούν αντίγραφο του πιστοποιητικού γάμου τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σαουδικής Αραβίας Walid al-Samaani δήλωσε ότι από εδώ και πέρα οι κληρικοί που τελούν γάμους οφείλουν να δίνουν και στις νύφες ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού του γάμου τους, ώστε και αυτές «να λαμβάνουν γνώση για τα δικαιώματά τους και τους όρους του γάμου».

«Η απόφαση έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας και την διευκόλυνση των διαδικασιών για εκείνη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η παραπάνω απόφαση ελήφθη για να έχουν και οι γυναίκες ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού του γάμου τους, αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση διαφωνίας με τον σύζυγό τους ή ακόμα σε περίπτωση που μια σοβαρή διένεξη μαζί του θα οδηγήσει το ζευγάρι στο δικαστήριο.

Στο συντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να κυκλοφορούν καλυμμένες «από την κορυφή ως τα νύχια», ταξιδεύουν μόνο με άδεια άνδρα συγγενή τους, εργάζονται επίσης μόνο με την άδεια αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους και απαγορεύεται να οδηγούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook